keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Tamminiementien Kahvilassa

Marjo halusi käydä myös kahvilla Tamminiementien kahvilassa Seurasaaren lähellä. Se sopi mulle mainiosti, sillä olin aiemmin käynyt Tomtebossa, mutta Seurasaarentien Kahvila oli mulle uusi paikka.
Vaihdoimme Sokoksen edessä ratikasta bussiin nro.24 ja huristelimme sillä Seurasaaren sillan viereen. Kävelimme lyhyen matkan kahvilaan ja teimme tilauksen - Marjo otti kahvia ja feta-pinaatti-piirasta, mä otin teetä ja kinkku-juusto-piirasta. Teetä ja kahvia sai muuten juoda samaan hintaan niin paljon kuin jaksoi. Piiraspalojen mukaan sai ottaa myös salaattia. Nautiskelimme suolapalaa kahvilan kauniilla verannalla.




Herkullisten piiraiden jälkeen haimme lisää kahvia/teetä sekä makeaa "jälkiruokaa". Marjo otti ihanan makuista omenapiirakkaa vaniljakastikkeella ja mä otin houkuttelevan näköisen keksin. Se "pikkuleipä" painoi varmaan puoli kiloa ja mutustin sitä lähes tunnin. Seuraavalla kerralla aion ottaa vain puolen tunnin tai vartin keksin tunnin keksin sijaan :) Joimme jälkkärikahvit kahvilan terassitasanteella ja kirjoitimme samalla pari korttia.



Kahvila oli tosi kaunis ja sisällä olisi riittänyt katseltavaa ja ihasteltavaa vaikka kuinka paljon. Täytynee käydä siellä uudestaan joskus syksymmällä...





Terassi oli rinteessä ja näimme alapuolellamme rannan läheisyydessä kauniin suihkulähteen. Sitä piti tietysti käydä katsomassa lähempää.



Wau, taas uusi upea taideteos, jonka olemassaolosta mulla ei aiemmin ollut aavistustakaan :) Suihkulähteen tekijä on Kalle Hamn ja teoksen nimi on osuvasti Teetä kahdelle.



Tamminiemen rannassa oli rauhallista.



Siellä oli myös vanhat kiviportaat, jotka näyttivät johtavan ei-minnekään...



Mukavan päivämme vähemmän mukavan huipennuksen koimme bussimatkalla Seuraasaaresta keskustaan. Bussi oli just lähdössä ja otimme pari juoksuaskelta ehtiäksemme siihen. Valitettavasti kuski huomasi meidät ja avasi oven - kömmimme sisään suoraan saunaan. Bussi oli täynnä matkustajia, ilmastointi ei ollut päällä, eikä yhtään ikkunaa edes ollut auki. Parin ekan minuutin jälkeen hiki alkoi virrata solkenaan ja ennen keskustaan pääsyämme olin aivan läpimärkä hiestä, samoin kaikki päälläni olevat vaatteet. Matka ei kestänyt kauan, mutta se tuntui ikuisuudelta... Kuljettaja laittoi ilmastoinnin päälle vasta pysäkkiä ennen kuin jäimme pois bussista. Nyt ihmettelen miksi emme jääneet heti pois dösästä ja odottaneet seuraavaa, mutta silloin se ei edes käynyt mielessä - kai kuumuus lamaannutti kaiken aivotoiminnankin. No, olihan siitä bussimatkasta jotain hyötyäkin, sillä kun jäimme keskustassa pois bussista niin ulkoilma tuntui hetken ihanan viileältä...

Kiertelimme vielä parissa kenkäkaupassa etsimässä Marjole sandaaleja, mutta sitten mulle tuli liian huono olo ja karmea päänsärky iski, joten lähdin kotiin. Marjo jäi vielä kiertelemään keskustaan ja odottelemaan junansa lähtöä.

Kiitos vielä kerran kaikesta Marjo! Oli tosi mukava päivä :)

Kotona vedin litran Vichyä, kävin pitkässä kylmässä suihkussa ja otin Panadolin. Oloni alkoi vähitellen tuntua taas ihan ihmismäiseltä...

Illalla kävin vielä Ikken kanssa Itiksen Prismassa ostamassa Vichyä varastoon. Tällä säällä meiltä kuluu sitä tosi paljon ja huomasimme ettei sitä ole läheskään kaikkialla saatavilla. Ostimme Hartwallin Vichyä (sitä ainoaa oikeaa) 9 1,5 litran pulloa - nyt sitä riittää vähäksi aikaa :)

1 kommentti:

  1. Kiitos itsellesi, otetaan uusiksi!
    Näin sitä maalainen voi näyttää kaupunkilaiselle uusia kivoja kaupunkikohteita :)))
    Olen muutamia ystäviä vienyt kahville tuonne ja kukaan ei ole tuosta kahvilasta etukäteen tiennyt mitään... en kyllä nyt muista että miten olen sinne itse ekan kerran päätynyt... pitääpäs funtsia :)
    Suositeltava ihana kahvila se on!! Marjo

    VastaaPoista