maanantai 19. heinäkuuta 2010

5. reitti (Kirjan reitti nro.4) Jatkoa

No niin, nyt mulle on sitten taas tiputettu mömmöjä Meikussa kolmen tunnin ajan ja parin päivän kuluttua mulla pitäisi olla parempi olo. Otin kotiin tultuani tirsat ja nyt olo on ihan OK. Ikke katsoo jotain scifi-leffaa digiboxilta ja vääntää sätkiä. Mun pitäisi valmistautua huomiseen valitsemalla vaatteet, korut ja laukku, mutta onhan tässä vielä yö aikaa. Yöllä ei varmaan tule uni silmiin kun alitajuisesti jännitän aamua, hui... Päätin siis jatkaa tämän reitin päivittämistä kun ei ole muutakaan tekemistä :)

2. kohde: Kauppatori

Kauppatori on kesäisin mukava ajanviettopaikka. Siellä voi kävellä, katsella ihmisiä, maistella mansikoita ja muita kesän herkkuja sekä istahtaa vaikka kahville torikahvilaan. Mulla on jo pitkään ollut ajatuksissa, että jonain aamuna lähden torille oikein aikaisin aamukahville ja katselen kaupungin heräämistä. Hyvä suunnitelma, mutta sitä varten munkin pitäisi herätä hieman aikaisemmin kuin normaalisti...







Torilla on myös pari korttikojua :)



Helteisenä kesäpäivänä turkiskojuilla ei ollut ruuhkaa ja hyvä niin...



Torin toisella laidalla on ruokakojuja, joista saa ostaa kaikenlaisia annoksia. Siellä viihtyvät myös lokit, valitettavasti... Mielenkiintoinen käännös tässä muikkukauppiaan kyltissä.



Torilta löytyy useita kojuja, joissa myydään matkamuistoja turistihinnoilla. Tässä on pari hirveä vailla uutta kotia...



Mmmmmmm, mansikoita :D



Mmmmmmm, mustikoita :)





Vaatimatonta mainontaa...



Harmi ettei nykyään ole enää iltatoria. Helleaikaan olisi kiva mennä iltaisin katseleman torin touhuja ja ostamaan mansikoita. Päivisin torilla on merituulesta huolimatta ihan liian kuuma, siis meikäläiselle.

Hups, huomasin vasta kotona, että olin valinnut väärän kadun seuraavaa kohdetta lähestyessäni, mutta heittoa oli vain yhden kadun verran. Sitäpaitsi tykkään valitsemani Sofiankadun näkymistä, kuten esim. Tuomiokirkon kurkistuksesta kulman takaa.







Sofiankadulla on kaupunginmuseo, jonka laatikkoon jätettyihin kortteihin tulee museon leima. Leima ei ole virallinen erikoisleima, vaan museon oma.



3. kohde: Kiseleffin talo

Taas Engelin suunnittelema keltainen talo :) Tiesin Kiseleffin talon olevan remontissa ja muovitettuna, joten sinne en pääsisi shoppilemaan - onneksi, sillä siellä oli myynnissä aivan ihania ja todella uniikkeja käsitöitä.



Osa Kiseleffin korttelin matkamuistoputiikeista oli siirretty viereiseen Bockin taloon - muistattehan talon ekalta reitiltäni ;)



Tämä oli aika villin näköinen veijari :) Suomikuvaa maailmalle...









Kohde 4: Kauppakeskus Kluuvi

Mulla oli onnea matkassa, sillä myös Kluuvi oli remontissa ja osittain paketissa. Kluuvin sisälle ei pääse remontin aikana ollenkaan ja vain kadun varressa olevat liikkeet ovat avoinna.



Aleksilla Kluuvin vieressä oli taas mielenkiintoisia kaivonkansia. En uskalla ottaa selvää, mitä taideteoksia ne ovat - joudun muuten taas kiertämään ympäri Stadia kaivonkansia kuvaamassa mikäli niitä on enemmänkin kuin nämä kaksi ;)









Aimo Tukiaisen suunnittelema reliefi oli sentään vielä Kluuvin seinässä, mutta kauppakeskuksen nimi oli jo vähän lyhentynyt.



Salmiakin mallisia kukkakoristeita, tai ainakin melkein.



Olin jo lähellä määränpäätäni - urheasti sain kierrettyä vaikean reitin neljä ekaa kohdetta ;) Olin ansainnut palkkion - ja se palkkio oli jäälatte Kluuvin Robertsin terassilla :D





Kiersin siis reitin ekat kohteet viime keskiviikkona ja olen pian viikon jäljessä päivityksistä, hui kauhistus! Täytynee yrittää vähän petrata suoritustani - heti kunhan ehdin...

3 kommenttia:

  1. Mä nohevasti selvitin mitä nuo mysteerikaivonkannet oli :) Ne liittyy julkiseen taideteokseen nimeltä "Kluuvinlahden fossiilit". Tossa linkkiä http://www.taidemuseo.fi/suomi/veisto/veistossivu.html?id=387&sortby=statue.

    Näitä sun tekstejä on kiva lukea ja samalla tutustua itsekin Helsingin rakennuksiin ja veistoksiin - ulkopaikkakuntalaisena kun ei nää nyt niin hirveän tuttuja ole.

    VastaaPoista
  2. Laura mä arvasin, että voin luottaa suhun :) Hyvä ettei tarvitse kiertää koko Stadia etsimässä niitä lisää...

    Kiitos! Kiva kuulla, että blogistani on jotain iloa ja ehkä hyötyäkin. Nyt pitäisi vaan saada päivitettyä reittejä tänne...

    VastaaPoista
  3. mä just aattelin että selvitän nuo kaivonkannet, mutta täällähän olikin selvitys valmiina ;) kiva, kiitos!

    VastaaPoista