torstai 8. heinäkuuta 2010

2.reitti (Osa 2)

Jiihaa, nyt mä löysin lähes täydellisen paikan blogin päivittämiseen :) Istun Kaisaniemen Robertsin terassilla varjossa - ja täällä jopa tuulee vähän :):):) Siemailen persikkalattea ja jäävettä. Vain viereinen rakennustyömaa ja sen meteli hieman häiritsevät; rakennustyömaan melu peittää alleen jopa liikenteen jylinän... Niin eilisistä puheistani huolimatta mun oli siis ihan pakko lähteä evakkoon päivä päivältä enemmän saunaa muistuttavasta kämpästämme ja raahasin myös läppärin rouskun mukanani. Ajattelin etten voi lähteä uudelle reitille ennen kuin saan edellisen kirjattua blogiini...

Mihinkäs mä eilen jäin? Taisin jäädä Kiasman ja kohteen nro.4 eli Sanomatalon väliin. Sanomatalo kuuluu Kiasman kanssa "wau-arkkitehtuuriin". Tämä kyseinen lasirakennus on saanut saaliikseen useita lintuja, jotka syöksyivät päin ikkunoita ollessaan matkalla Sanomatalon sisällä olevien puiden oksille. Niin oli ainakin alkuvaiheessa, en tiedä onko tilanne nyt muuttunut... En ollut aiemmin huomannut Sanomatalon takana olevaa "aukkoa", jossa on paljon parvekkeita ja myös viihtyisän näköinen terassi.









Sanomatalossa ehdottomasti parasta on sieltä löytyvä Wayne's Coffee, jossa olemme pitäneet muutaman postcrossing-miitinkin :)




Komeissa aulatiloissa on myös vaihtuvia taidenäyttelyitä, mutta nyt siellä ei jostain syystä ollut mitään näyttelyä.




Sanomatalosta löytyy myös mm. hyvä Rajalan kameraliike, ravintoloita, Welhon asiakaspalvelupiste, tietysti Sanomamedian toimipiste ja todella hyvä Kustantajien Kirjakulma, josta saa kivoja kortteja 0,30€/kpl. Kierroksella ollessani liike oli hetkellisesti suljettu myyjän ollessa tauolla - onneksi mun ja ohuen lompakkoni kannalta :)




Sanomatalon vieressä oli seuraava kohteeni eli reitillä numero 5, Postitalo.






Postitalo on mulle tuttuakin tutumpi mesta ja talvisin siellä oleva Wayne's Coffee eli Wäinölä on toinen olohuoneeni. Wäinälässä on tullut istuttua "muutama" tunti miittien merkeissä ja siellä on myös kirjoitettu varmaan satoja ellei peräti tuhansia miittikortteja :)




Pääpostissa tulee usein myös törmättyä tuttuihin ja jos toisia crossareita ei näy niin Itellan mukavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa voi aina rupatella tovin. Pääpostissa on ehdottomasti mukavimmat postitädit, joihin olen crossarin urallani tutustunut :)




Postitalolta saa myös kahta erilaista erikoisleimaa, kaupunkileimaa ja Postimuseon kaunis sulkakynäleimaa. Niin siis saa leiman mikäli onni on myötä, pari kertaa ovat leimat jääneet puuttumaan miittikorteistamme, mutta yleensä ne kyllä on saatu. Postitalossa on aina erikoistapahtumia kun uusia postimerkkejä ilmestyy ja silloin siellä on paikalla myös ensipäiväleimaajat, jotka ovat erittäin mukavia ja suhtautuvat kivasti valtaviin korttipinoihimme :)

Postimuseon myymälä on pieni taivas kortteilijoille ja siellä on todella hyvät valikoimat esim. suosikkini Virpi Pekkalan kortteja.




Kierroksellani tyydyin vain kuvaamaan korttitelineitä, en mennyt hiplaamaan kortteja :)



Mulla on nyt kolme leluvierailijaa ( http://toyvoyagers.com/ ) kylässä ja aina kun uusi lelu on saapunut meille niin Postitalo on ollut eka rakennus, jonka kanssa ne ovat olleet kuvassa :) Olen muistanut mainita, että se on mielestäni Stadin tärkein rakennus :D





Kohde numero 6 oli Rautatieasema.



Jos joku ei vielä tähän mennessä ole huomannut latteaddiktiotani niin voin mainta, että rautatieaseman paras puoli on sieltä löytyvä Robert's Coffee, josta saa latten mukaan halvemmalla kuin Stockalta :D Löytyyhän sieltä tietysti paljon muutakin kivaa varsinkin asematunnelista. Tunnelissa on mm. Anttilan Top-10, Arnold's, Kirjatori, halpa karkkikauppa, pari ruokakauppaa, Makuuni, yms. Tunnelin kaupat ovat auki silloinkin kun muualla ei ole kauppoja auki. Se Robert's on auki klo.21 asti :) Nyt taisin taas eksyä arkkitehtuurista melko pitkälle... Jatketaan kuvilla.







Aseman valokuvaliikkeestä löytyy myös runsaasti kumiankkoja :)







Kohde numero 7 oli Suomen Kansallisteatteri, joka myös edustaa kansallisromanttista suuntausta, josta tykkään. Torneja ja yksityiskohtia :)





















Mun täytyy lisätä Kansallisteatterikin listalleni. Jostain syystä en ole koskaan käynyt siellä katsomassa näytelmiä, vaikka olenkin käynyt suhteellisen paljon teatterissa...

Rautatientori oli aidattu ja siellä oli käynnissä valmistelut illan Pitbullin konserttia varten. En ole ikinä kuullutkaan muista pitbulleista kuin koirista :)

Kohde numero 8 eli Ateneum sijaitsee aivan Kansallisteatteria vastapäätä Rautatientorin toisella puolella.



Ateneumissa olen sentään käynyt katsomassa näyttelyitä useammankin kerran. Viimeksi kävin siellä Pääsiäisen aikoihin tutustumassa upeaan Onerva- näyttelyyn.



Nyt mun täytyy hieman lainata Jokisen tekstiä: "Ateneum oli valmistuessaan Suomen ensimmäinen taidemuseo... Pääsisäänkäyntiä koristavat Rafaelin, Feidiaan ja Bramanten rintakuvat. Ne edustavat maalaustaidetta, kuvanveistoa ja Arkkitehtuuria."





Kävin reitillänikin Ateneumin sisällä. Heti oven vieressä on komea patsas, jonka tekijästä mulla ei ole hajuakaaan, mutta hienolta se näyttää.



Ateneumistakin löytyy tietysti museokauppa ja siellä on varsin hyvä valikoima erilaisia taidekortteja, mutta muitakin kortteja löytyy.





Nyt olen ollut kotona jo pitkään. Robertsin terassi täyttyi lounastavista asiakkaista ja tein heille tilaa. Sain taas tuskallisen päänsäryn ja kotona otin särkylääkettä ja tunnin tirsta. Heräsin kaatosateen ropinaan. Vettä tuli kaatamalla noin puolen tunnin ajan ja sää viileni hetkeksi. Ukkonenkin jyrähti muutaman kerran... Nyt katson Criminal Minds- sarjan ja jatkan bloggausta taas myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti