lauantai 17. heinäkuuta 2010

4. reitti (Kirjan reitti nro.7) Loppuosa

Huh, jokohan mä vihdoinkin saisin tämän reittin päivitettyä loppuun asti. Mä tarvitsisin haamukirjoittajan; musta on kiva kiertää reittejä ja kuvata kaikkea matkan varrella, mutta tämä bloggaaminen kestää aina turhan kauan...

Nyt olen sitten muuten helteestä kärsimisen lisäksi tullut allergiseksi hyttysenpistoille :( Pari päivää piston jälkeen mulle tulee valtavan kokoisia kuumia ja kovia paukamia pistoskohtaan. Kintut ovat ihan kivan läikikkäät nyt... Sen lisäksi että vedän päivittäin kourallisen nappeja joudun nyt käyttämään vielä kortisonivoidetta ja antihistamiinia, jee... Pahinta tässä on tietenkin kutina, joka tekee hulluksi. Ai joo, antihistamiininappien ohjeessa muuten todetaan: "Hyttysenpiston aiheuttamassa ihoreaktiossa lääke otetaan mieluiten noin tuntia ennen altistumista hyttysenpistoille." Hmmm, mistä pirusta mä tiedän koska ne itikat aikovat hyökätä? Pitäsikö mun pyytää niitä ilmoittamaan tuntia aikaisemmin pistoaikeistaan, jotta ehdin ottaa napin ennen pistoja?!

OK, se siitä ja nyt asiaan...

Tässä on vielä Lääkärien talon komea porttikoriste.



Matkalla seuraavaan kohteeseen (siis tiistai-iltana) bongasin kivan näköisen kahvilan, jossa täytynee joskus pistäytyä.





Stadissa kannattaa olla tarkkana mihin autonsa pysäköi ja kuinka pitkäksi aikaa. Täällä on tosi ahkeria ja reippaita parkkipirkkoja ja -perttejä :)



Kohde 10: Sundmanin talo

Sundmanin talo on kaunis keltainen Engelin suunnittelema talo Etelärannassa. Mulle tulee aina mieleeni talon nähdessäni kuinka muutama vuosi sitten näin iloisen Uutisvuodon kolmikon - Nyman, Tervo ja Tabermann - rupattelevan talossa sijaitsevan ravintolan ulko-ovella. Nyt mielikuva kaveruksista tuli vieläkin voimakkaampana kun Tommya ei enää ole. Lepää rauhassa Tommy, muistosi elää ikuisesti.





Nyt tiedän varmasti, että taivas on olemassa - ja se sijaitsee Sundmanin talossa.



11. kohde Palacen talo

Palacen talo näytti taas ihan palikalta kaikkien kauniiden rakennusten jälkeen.





Palacen talon kattoterassilla on muuten kuvattu Arto Nybergin Kesäduuniblues- ohjelmaa. Maisemat näyttävät ohjelmassa tosi upeilta ja kun ottaa huomioon talon korkeuden ja sijainnin niin eiväthän maisemat paljon parempia voisi ollakaan.



Mun olin ihan pakko kuvata Palacen vierestä pari tosi kaunista taloa. Mulla ei ole hajuakaan mitä taloja ne ovat, mutta ehkä se selviää vielä jollain reitillä :)





Ja taas vaihteeksi pari iltamaisemaa ja kirkkojen kuvia :)







Olimme reippaasti kävelemässä seuraavaan kohteeseen kunnes pysähdyin kuin seinään kun näin tutun vihreän logon.



Makasiiniterminaalin ulko-ovi oli auki, mutta mitään liikettä ei koko rakennuksessa näkynyt. Myös Robert's oli suljettu, mutta löysinpähän taas uuden paikan, johon täytyy joskus tulla nauttimaan lattea :D



Kukkasiakin oli matkalla...



Ei ihme, että kävellessä tuli vielä illallakin hiki - ilma oli myös uskomattoman kostea...



12. kohde: Olympiaterminaali

Nyt tiedän sitten miksi Olympiaterminaali on Olympiaterminaali - se on otettu käyttöön vuoden 1952 olympialaisten takia.









Wau, Olympiaterminaalissakin on Robert's Coffee - ja iso terassi! Jo kaksi uutta Robertsia, joissa en ole käynyt :D



Seuraava on lempparini reitilta :)



"Tehtaankadulla tunnustin
miten paljon haikailin
sinne missä tyttö odottaa
missä poikia kaivataan
vaikka yhtenä savuna
ois tämä pieni maailma
jostain ihmeenkaupalla
löydän onnenhiluja...!

Säv. & san. Lauri Tähkä, sov. Elonkerjuu :D

13. kohde: Venäjän suurlähetystö

Yllättävän paljon Buckinghamin palatsia muistuttava Venäjän suurlähetystö oli hieman vaikea kuvattava iltahämärässä puiden keskellä, mutta sain siitä sentään pari kohtalaista kuvaa.













Venäjän suurlähetystö oli reitin viimeinen kohde. Tuli taas nähtyä ja opittua paljon uutta tälläkin reitillä :)

4 reittiä kävelty, enää 48 jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti