lauantai 10. heinäkuuta 2010

Helleaalto tulossa

Teksti-TV:n uutisissa mainittiin, että "huomenna alkava helleaalto". #¤&%!?¤# *ruma sana, ruma sana, ruma sana* Mitäs tämä viime aikainen sitten on ollut? Alkulämmittelyä? Argh!!!



Ikke nukkui reippaasti 14 tuntia viime yönä, mä pyörin hikisenä ensin punkassa ja myöhemmin sohvalla. Laten mielestä yöllä oli tarpeeksi viileää ja se innostui leikkimään mm. Ikken nahkaisella rannenauhalla. Latella oli kunnon zembalot päällä joskus aamuyöstä... No, sallittakoon se pienelle. Meillä on kämppä ollut viime aikoina niin kuuma, että tavallisesti lämpöä rakastava kisumme on etsiytynyt viileimpiin paikkoihin ja makailee lattialla avoimen ikkunan alla, eikä ikkunalaudalla auringossa niin kuin se teki vielä alkukesästä...

Tänään kävin Ikken kanssa shoppailemassa Itiksessä (Ikkellä oli eilen tilipäivä). Itiksessä oli ihan mukavan viileää, paitsi sovituskopeissa, ja myös yllättävän vähän porukkaa. Ikke osti mulle Clas Ohlsonilta näppärän juomapullon, jossa on sisällä sellainen pötikkä, joka laitetaan pakastimeen ja sitten se pitää juoman kylmänä.



Testasin heti putelia Vichyllä ja hyvin se tuntuu toimivan. Tämä pullo oli muuten Itiksen Clas Ohlsonin ainoa pinkki, muut pullot olivat sinisiä ja oransseja.

Etsin itselleni ohutta paitulia tai kesämekkoa kotona pidettäväksi. Parin hikisen sovituskoppireissun jälkeen luovutin ja päätin toteuttaa oman ideani mekosta. Kotona sitten kaivoin esille vanhan ja rispaantuneen pussilakanan, leikkasin siihen aukon päätä varten, käärin "hihat" rullalle ja lyhensin mekon sopivan mittaiseksi. Siitä tuli tosi kiva kotiasu ja se on huomattavasti viileämpi kuin vaikkapa t-paita. Jostain syystä Ikke vaan hihittelee koko ajan mekolleni...? ;)



Helle ajaa muitakin kuin mut pihalle. Tässä tyylinäyte vastapäisen talon kundien kekseliäisyydestä - oma terassi :)



Jos meillä olisi isompi parveke tai pienempi sohva niin voisin harkita tekeväni tuon saman. Kulmasohvaa ei kannata edes yrittää raahata partsillemme...

Hoh-hoijaa, lisää helteen pehmentämän pääni oivalluksia. Ihmettelin kun teepussista ei irronnut mitään kuppiini kaadettuani vettä pussin päälle. (Joo tiedän, ettei niin tehdä teetä oikeaoppisesti...) Hämmentelin pussia vedessä hetken kunnes älysin, että vesi oli ihan kylmää - en ollut laittanut vedenkeitintä lainkaan päälle. Aiemmin päivällä osti jätskin Itiksen Cittarin edessä olevasta jätskikioskista ja pyysin pallon aitoon tohveliin... :D Mitähän tämä tuleva helleaalto tuokaan vielä mukanaan?

Eilen suunnittelin, että olisimme huomenna menneet heti aamupäivällä kivalle sunnuntaikävelyreitille, mutta suunnitelmamme muuttuivat kun saimme kutsun 1-vuotissynttäreille. Taitaa jäädä kävely huomennakin tekemättä, sillä iltapäivällä en aio lähteä kävelemään - korkeintaan ajan ratikalla keskustaan lattelle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti