keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

4. reitti (Kirjan reitti nro.7) Alkuosa

Kaartinkaupunki ja Ullanlinna



Postcrossing-ystäväni Marjo (MarLi) oli vielä maanantaina maisemissa ja tapasimme tuttuun tapaan Stockan Robertsin terassilla. Marjo oli suunnitellut ohjelman koko päiväksi ja ilmoitti heti sponssaavansa mua rippijuhlien järjestämisestä saamillaan rahoilla. Yritin vängätä vastaan, mutta Marjo oli jo selvästi päättänyt asian. Kävimme ostamassa Marjolle päivälipun ja ajelimme 10-ratikalla Vanhalle Kirralle. Marjon suunnitteleman päivän alku sopi hyvin seuraavan reittini alkuun.

1. kohde: Kirurginen sairaala

Kirra on kaunis rakennus koristeellisin parveikkein varustettuna Kasarmikadulla.









Kirra on mulle tuttu paikka, sillä kävin siellä hammashoitolassa useamman kerran pari vuotta sitten. Olin silloin potilaana Auroran sairaalassa ja mua kuskattiin ympäri Stadia tilataksilla - ja mulla oli aina pyjama ja aamutakki päällä :)






2. kohde: Suomen Rakennustaiteen Museo

Kävelytin Marjoa kunniakierroksen korttelin ympäri kun en tullut katsoneeksi karttaa tarpeeksi hyvin. Rakennustaiteen museo löytyi kuitenkin lopulta ihan helposti myöskin Kasarmikadulta.








Seuraavaan kohteeseen kävellessämme Marjo meinasi pistäytyä poliisiasemalla etsimässä itselleen Kesämiestä, mutta sain kuitenkin hänet muuttamaan mielensä :)




Stadissa on uskomattoman paljon kauniita rakennuksia...





3. kohde: Designmuseo

Marjo halusi käydä tutustumassa Oiva Toikan näyttelyyn ja niinpä mä pistäydyin samalla ekan kerran Designmuseon sisällä.







Oli taas tuskaisen kuuma päivä ja toivoimme näyttelytilojen olevan hieman viileämpiä, mutta turhaan - museossakin oli tosi kuuma ja hiostava ilma. Näyttelyt olivat hienoja ja mielenkiintoisia, mutta vähän viileämmällä säällä niihin olisi varmaan jaksanut keskittyä paremmin... On se vaan ihmeellistä, mitä kaikkea lasista voi luoda - kiitos ja kumarrus Oiva Toikalle!

Musta on kiva kun museoiden ulkopuolella on erilaisia pömpeleitä, joihin voi jättää lippuina toimineet tarrat. Designmuseon tarrateline oli kivan värikäs :) Mä en kyllä jättänyt tarraani siihen, vaan laitan sen kalenterini sivulle. Harmi ettei ollut pinkin tarran päivä, mutta oli oranssi tarrakin ihan kiva.









Näyttelyn ja "pakollisen" museokaupassa käynnin jälkeen ratikka tuli kuin tilattuna paikalle ja jatkoimme matkaamme kohti Marjon suunnitelman seuraavaa paikkaa. Sain ihan mukavasti taas uuden reitin aloitettua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti