perjantai 16. heinäkuuta 2010

4. reitti (Kirjan reitti nro.7) 2. Osa

Viime päivät ovat olleet yhtä tuskaa helteen aiheuttaman uupumuksen ja kuvaohjelmien kanssa taistellessa. Viimein sain ohjelmat jotenkin toimimaan ja nyt saan toivottavasti kuvia taas tännekin.

Miksi koko ajan muuten sanotaan ettei saa valittaa helteestä, kyllä talvella taas sitten palellaan? Hempskatti, kyllä mun mielestäni mistä tahansa saa valittaa ja varsinkin helteestä, vaikka eihän se valittaminen mitään auta. Ottaisin paljon mieluummin saman verran pakkasta kun nyt on lämpöasteita; pakkasella voi laittaa riittävästi kledjuja niskaansa, mutta helteellä ei viitsi lähteä ihan kelteisillään kaupungilla. Eikä mulla ole muuten koskaan ollut ongelmia nukkua pakkasella... No niin, siinä tuli pakollinen hellepuheeni ja sitten taas asiaan.

Tiistai- iltana sain Ikken houkuteltua (kiristämällä, uhkailemalla ja lahjomalla) kiertämään kanssani kesken jääneen 4. reitin loppuun. Aloitimme tietysti Stockan Robertsilta, josta otin mukaani magnumlatten banaanisiirapilla lämmikkeeksi kun muuten ei ollut tarpeeksi kuuma ;) Kävelimme Stockalta reitin seuraavan kohteeseen - ja vielä ylämäkeen.

4. kohde: Puhelinyhdistyksen rakennus

Puhelinyhdistyksen talo on komea graniittilinna Korkeavuorenkadulla.









Puhelinyhdistyksen talon on suunnitellut Lars Sonck. Talo olisi ihan kiva omakotitalona ydinkeskustassa, mutta valitettavasti se on nyt yritysten käytössä.

Kohde 5: Erottajan Paloasema

Suoraan puhelinyhdistyksen taloa vastapäätä oli seuraava kohteemme eli kaunis, vanha paloasema, joka on yhä käytössä. Mun on monena vuonna pitänyt mennä vierailemaan siellä Helsinki- päivänä, mutta aina se on vaan jotenkin jäänyt. Helsinki- päivänä pääsee tutustumaan mm. moniin paloasemiin ja Erottajan paloaseman torniin saa silloin myös kiivetä.













6. kohde: Päivälehden museo

Taas yksi paikka, jossa en ole koskaan käynyt. Päivälehden museoon on vapaa pääsy ja nyt siellä on Muumi- näyttely lokakuulle asti. Ehtisinköhän käydä katsomassa sen ja tutustua samalla muutenkin museoon - ja museon kauppaan tietysti myös :)







Päivälehden museota vastapäätä oli kivan niminen rafla :) Olisikohan Tony siellä syömässä italialaisia herkkuja :) Ei näkynyt Tonya, eikä muitakaan mafiosoja - rafla oli kesälomalla ja auki seuraavan kerran vasta elokuusssa.

Seuraavakin ravinteli oli lomailemassa. Kyseinen mesta on ainakin yhden ellei peräti kahden Michelin- tähden saanut gourmetravintola. Meikäläisellä olisi tuskin varaa siellä edes alkupaloihin...





7. kohde: Rikhardinkadun kirjasto

No joo, tämäkin mesta on mulla näkemättä sisäpuolelta... Iltakävelyt ovat mukavia viileämmän sään takia, mutta päivisin voisin poiketa sisälle mielenkiintoisiin kohteisiin - hieman kaksipiippuinen juttu. Täytynee vaan iltaisin kävellessä kirjata ylös paikat, joihin kannattaa myöhemmin mennä uudestaan...









8. kohde: Nylands Nation

Nylands Nation- rakennus on upea, vanha kivilinna, joka on tunnettu lähinnä alakerrassa olevasta ravintola Kaarle XII:sta eli Kallesta.











9. kohde: Lääkärien talo

Jee, viimeinkin pääsin kuvaamaan tätä taloa ja kaikkia sen yksityiskohtia. Ohitin rakennuksen jo ekalla reitillä, mutta maltoin silloin olla kuvaamatta sitä. Talon seinustalla on kivoja ja hieman outojakin örkkejä ja sammakko pitelee yhtä tornia.













Ihania otuksia ja ainakin tuo sammakko on ikuistettuna Töölön Paperin postikorttiin. Pitäisikin käydä ostamassa sieltä pari erilaista korttia, joissa on kaikenlaisia Stadin rakennusten örkkejä ja "kaunottaria". Olisi sitten kiva vertailla montako niistä otuksista olen reiteilläni löytänyt ja kuvannut.

Nyt kuvaohjelmani tökkii taas liikaa ja mäkin alan urvahtaa. Lienee aika napata iltalääkkeet ja painua vähitellen Höyhensaarille. Jatkan tämän reitin loppuosan heti kun kuvaohjelmani suostuu taas paremmin yhteistyöhön.

Mukavaa viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti