torstai 8. heinäkuuta 2010

2. reitti (3. osa)

Huh, jokohan mä nyt saisin tämän reitin päivitettyä tänne? Jotain täytyy nyt kyllä jatkossa muuttaa. Jos reitin valokuvien lataus kestää yhden illan ja reitin saaminen blogiin kestää useamman päivän niin tästä tulee todellakin piiiiiiitkä projekti. Pitäisiköhän mun ottaa vähemmän kuvia? Vai höpötellä täällä vähemmän? No, kuumuus on nyt osaltaan hidastanut bloggausta kun en ole voinut olla koneella pitkiä aikoja putkeen. En mä osaa ottaa vähempää kuvia - enkä höpöttää vähemmän...

Asiaan! Kohde numero 9 oli aivan Ateneumin vieressä ja tästä kuvasta voi hyvin vertailla rakennustyylejä.



Makkaratalo on ehdottomasti yksi stadin rumimpia rakennuksia ja nyt kun se on remontissa niin se näyttää vieläkin rumemmalta kuin tavallisesti.



On tosi vaikeaa yrittää löytää Makkaratalosta jotain positiivista kerrottavaa. No, siellä on ihan kiva ravintola nimeltä Leonardo's, josta saa kohtalaista lattea ja se on kuulema hyvä ruokapaikka. Sitten tietysti Makkaratalon läpi pääsee kätevästi Steissiltä Stockalle ja toisinpäin, mutta siihenpä ne hyvät puolet sitten jäävätkin. Vai mitä mieltä itse olette seuraavaasta kuvasta?



Kohteet 10 ja 11 olivat myös ihan vierekkäin ja Makkaratalon jälkeen päätin siirtyä ensin kohteeseen 12 - näin saan tänne kaksi rumilusta peräkkäin.

Kohde 12 oli Rautatalo. Se on suojeltu ja Alvar Aallon suunnittelema rakennus, mutta en kyllä keksi siitäkään mitään kivaa sanottavaa. Katsokaa itse...





Siirryin kohteeseen 11, joka oli Rautatalon vieressä ja nimeltään Domus Litonii. Jokisen kirjan mukaan rakennus on "yksi kaupungin vanhimmista kivitaloista. Oli se ainakin huomattavasti kauniimpi kuin kaksi edellistä kohdetta.







Mun oli pakko ikuistaa pari lempparipaikkaani kävelessäni Aleksia pitkin seuraavaan kohteeseen. Ekana on Lindex, joka on yksi hovivaatettajistani ja seuraavana H&M, josta löysin valkoisen puuvillapaitani :)





Pohjolantalo oli kohde numero 12. Ei liene vaikea arvata, että se kuuluu kansallisromanttisena suosikkirakennuksiini :) Lisää ihania yksityiskohtia :)













Tässä vaiheessa katseeni osui kadun toisella puolella olevan Aleksi 13:n ikkunoihin ja mun oli ihan pakko pikaisesti käväistä siellä katsomassa olisiko laukku, jota olin himoinnut jo kuukausia, kenties alennusmyynnissä. Kaupan edessä oleva punainen mattokin ihan huusi mua astumaan sisään :)



Laukkuja oli pilvin pimein alennetuin hinnoin, mutta mun laukkuani siellä ei enää näkynyt... Olin myöhässä tai laukkuni oli siirretty jonnekin odottamaan alen loppumista. Jatkoin taas Pohjolantalon kuvaamista.









Tuolla viimeisellä örkillä ei taida olla lääkitys ihan kohdallaan...

Reitti teki hieman oudon kiemuran ja jatkoin matkaani Pohjoisesplanadia pitkin seuraavan kohteen luokse. Matkalla piti taaas kuvataa pari liikettä. Ekaan putiikkiin mulla ei varmaan koskaan tule olemaan varaa astua edes sisälle.



Seuraava liike taas kuuluu suuriin suosikkeihini :) Tällä kertaa ohitin sen kadun toiselta puolelta...



Svenska Teatern oli myöskin remontissa. Ruotsalainen teatteri oli kohde numero 13 ja mun täytynee lisätä sekin muistilistalleni... Rakennuksesta ei näkynyt paljon mitään remontin takia, mutta onnistuin kuitenkin nappaamaan yhden kuvan ja ehkä kaikkein tunnetuimmasta kohdasta teatteria.



Tämä saattaisi olla sopiva esitys mulle tutustua ruotsalaiseen teatteriin :)



Palasin takaisinpäin Espaa pitkin reitin mukaisesti. Hotelli Kämpin edessä oli valtavasti porukkaa ja poliiseja - sinne oli selvästi tulossa joku kuuluisuus. En liittynyt yleisön joukkoon vaan kuvasin hotellin viereistä rakennusta eli reitin toiseksi viimeistä kohdetta. Se oli Grönqvistin talo ja reitillä kohde numero 14. Kun otin kuvia talosta niin sain vastata samaan kysymykseen kolmesti. Kysymys: "Kuka sinne on tulossa?" Vastaukseni: "En tiedä, mä kuvaan vaan tota taloa." Sain hieman hitaita katseita osakseni :D Tässä tunnelmia hotelli Kämpin edestä.





Ja tässä varsinainen kohteeni, kaunis Grönqvistin talo, joka Jokisen mukaan "oli valmistuessaan koko Pohjoismaiden suurin asuinrakennus."







Talo sijaitsee lempparieläinkorttelissani :)









Viimeinen kohde eli numero 15 oli Esplanadin Kappeli. Sielläkin on tullut istuttua parissa miitissä :)











Kappelin terassi on tosi suosittu ja kauniina päivinä se on aina ihan tupaten täynnä.

Kappelin edessä Espan lavalla on kesäisin erilaisia konsertteja ja heinäkuussa siellä soi päivittäin jazz. Ikke tykkää siitä ja kun tulemme kuuntelemaan jotain jazzbändiä voin rauhassa jättää Ikken istumaaan penkille lavan viereen ja kierrellä itse torilla ja kauppahallissa :D Kierrokseni aikana Espan lavaalla musisoi Reija Lang Trio.



Toinen kierros on siis tehty ja viimeinkin myös päivitetty tänne. Enää 50 jäljellä :)

Mun piti vielä reitin jälkeen ikuistaa muutama heppu Kappelin vierestä Espan puistosta :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti