sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

5. reitti (Kirjan reitti nro.4) Loppuosa, viimeinkin!

Heti alkuun mun täytyy tehdä tunnustus: mulla olisi ollut koko päivä aikaa päivittää blogiani, mutta sain lusmuiltua iltaan asti. Heti aamulla katsoin digiboxilta mielettömän hyvän leffan, jonka nimeä en nyt tietenkään enää muista. Olisikohan se ollut Silmänkääntäjä tai jotain sinne päin. Seuraavaksi mun piti aloittaa uusi kirja, jonka voin ottaa aina kaupungille mukaani. Kirjassa piti tietysti päästä kunnolla alkuun, jotta voisin jatkaa lukemista ratikassa. Valitsin Anssi Kelan kirjan Kesä Kalevi Sorsan kanssa ja jäin siihen heti koukkuun. Seuraavaksi huomasin, että röökit olivat lähes lopussa ja mun piti käydä suihkussa ja lähteä ulos.

Mulla poltteli lompakossani Robert's Coffeen "ilmainen" lattelappu ja niinpä ajelin ratikalla keskustaan ja Stockalle. Jos/kun ostaa Robertsilta 9 kahvia ja muistaa pyyttää kaikista leimat lappuun niin 10. kahvi on ilmainen. Tyytyväisenä istuskelin hetken terassilla magnumbanaanilatteni kanssa ja lueskelin kirjaa. Viereisessä pöydässä istui muuten kuuluisa korttitaiteilija Osmo "Omppu" Omenamäki tyylikkäänä valkoisissaan. Mua jo hieman huolestuttaa kun en ole viime aikoina nähnyt Kari Peitsamoa Stockan Robertsin terassilla; kävimme varmaan viikon ajan siellä samaan aikaan. No, toisaalta mä olen käynyt siellä nyt eri aikoihin ja jospa Kari on vaikka keikkailemassa jossain... Otin lattemukin mukaani ja päätin kiertää yhden reitin loppuun. Se olikin muuten kiva reitti :) Kävelyn jälkeen kiersin Forumissa pari suosikkivaatekauppaani, mutta en löytänyt alennusmyynneistä mitään sopivaa. Mulla on huomenna taas heti aamusta leffakuvaukset ja asuna pitäisi olla jotain yksiväristä, ei räikeää, eikä valkoista - mulla on vaihtoehdot vähän vähissä, mutta kai mä jotain saan kehitettyä vaatekaapista päälleni...

Asiaan ja viimeinkin tavoitteenani on saada päivitettyä 5. reitti kunnialla loppuun asti.

Viime maanantai meni Meikussa tiputuksessa, joten illalla en jaksanut enää lähteä liikenteeseen. Tiistaina olin ensin aamulla Kalliossa terassilla leffakuvauksissa ja Stockan Robertsin aamulatten jälkeen päätin kiertää reitin loppuun kun aurinko ei vielä porottanut täydeltä terältä.

Kohde 10: Kauppakeskus Kamppi

Lainaan nyt Jokista: "Kauppakeskus avasi ovensa vuonna 2006. 150 yrityksen kauppakeskuksesta on tullut suosittu kohtaamispaikka, jossa arvioidaan käyvän jopa 100000 ihmistä päivittäin." Kampissa tulee käytyä aina silloin tällöin, mutta jotenkin siitä ei ole vielä tullut "mun paikkani". Huomaatkaa muuten ekassa kuvassa näkyvä kello. Olin todella aikaisin liikkeellä :)









Narinkkatorilta sisään mennessä Kampissa on vastassa heti ekaksi Ben & Jerry's :)





Alakerrassa on kahvila, joka ei ole turhan vaatimaton. Olen joskus juonut siinä latten, mutta ei se mielestäni kovin kummoinen ollut. Mihinkähän kahvilan mainonta perustuu?





Ostoskeskuksen ylimmissä kerroksissa on asuntoja. Sieltä on tosi lyhyt matka keskustaan ja kauppoihin, mutta paikkana se ei liene kovinkaan rauhallinen.



Kohde 11: Tennispalatsi

En oikein ymmärrä, miten Tennispalatsi eli Tennari sopii kauppareitille. No, saahan sielläkin tietysti rahojaan tuhlattua, mutta ei siellä voi oikein shoppailla. Tennarissa on leffateatterikompleksi ja saleja on tosi monta. Siellä on myös museoita ja pikaruokamestoja. Viimeksi taisin käydä tennarissa katsomassa Avatar- leffan...











Tennarin yläkerrasta löytyy myös hyvä lattekahvila Wayne's Coffee :)



Joku Manun sukulainen oli käynyt leffassa :D









Sähkötalon Robert's Coffee kuuluu kai Kampin kauppakeskukseen, vaikka onkin toisella puolella Fredaa, mutta kadun ali pääsee tunnelia pitkin ostoskeskuksen puolelle. No, kun kerrankin olin niin ajoissa liikenteessä niin mun oli ihan "pakko" hakea mukaani vielä toinenkin aamulatte. Seuraavaan kohteeseen oli vielä reilusti matkaa, joten pitihän mun saada piristävää evästä matkalle :)



Seuraavaan kohteeseen oli todellakin kunnon kävelymatka, joten kuvasin jo matkan varrella kaikkea kivaa.











Matkan varrelle osui ihana kauppa, jonka ikkunoita ihastelin - ja kuvasin tietysti myös.





Olin niin aikaisin liikkeellä, että kauppa ei ollut vielä auki. Kaupan omistajatar oli kuitenkin The Good Fellows- kaupan ulkopuolella ikkunoita pesemässä ja kysyttyäni luvan pääsin kuvaamaan myös sisälle kauppaan.









The Good Fellows- liikkeessä oli kaikkia kivoja houkutuksia, sinne voi joutua poikkeamaan joskus myöhemminkin. Tämä tipu kuoressaan oli kerrassaan hurmaava :D



Jatkoin matkaa ja kuvaamista...

















En ole koskaan ymmärtänyt mistä yksinäiset kengät ilmestyvät kaduille. Voiko joku muka huomaamattaan kadottaa toisen kenkänsä?













Kohde 12: Hietalahden kauppahalli

Hallissa on ollut vaikka mitä toimintaa vuosien varrella. Jossain vaiheessa siellä myytiin vain luomutuotteita, mutta se ei ilmeisesti kannattanut. Nyt hallissa myydään antiikkia ja ilmeisesti myös "antiikkia". En ole kovin kiinnostunut antiikista ja budjettini oli sen verran miinuksella etten uskaltanut mennä halliin sisälle. Entäs jos olisin löytänyt sieltä jotain ihan täydellistä, joka mun olisi ollut pakko saada? En ottanut riskiä vaan jäin suosiolla hallin ulkopuolelle...









Kohde 13: Hietalahden tori

En ollut nähnyt paljoakaan ihmisiä kävelyni aikana ja syykin siihen selvisi pian - kaikki olivat Hietsun kirppiksellä :D Porukkaa oli tosi paljon, sekä asiakkaita että kauppiaita. Onneksi olin varautunut hyvin kirppoksellä käyntiä varten - mulla oli peräti 2,80 euroa lompakossani, eikä pankkiautomaattia näkynyt missään lähellä ;)











Kirppistä kierrellessäni mukaani tarttui 9 korttia, joista 4 oli 1,20€ arvoisia Raija Nokkalan uutuuskortteja hintaan 0,25€/kpl :) Mulle jäi vielä ruhtinaallisesti 0,30€...

Huh, viimeinkin sain vaativan reitin päivitettyä tänne. Kokonaismatkaa reitillä oli muuten peräti n. 3,5 kilometriä :) Ei mulla mennyt kauppailureitillä edes hirveästi rahaa, mutta se johtunee lähinnä siitä ettei sitä ollut alunperinkään paljoa tuhlattavaksi.

En saanut nyt viikonlopun aikana koko blogia päivitettyä niin kuin toivoin, mutta sainpahan edes yhden reitin kokonaisuudessaan tänne. Huomisesta tulee taas rankka päivä Pussikaljaelokuvan kuvauksissa ja mun pitäisi olla kuvauspaikalla jo klo.8.45 - joudun taas nousemaan kukonlaulun aikaan. Päivästä tulee ilmeisesti myös pitkä ja sääennustusten mukaan valitettavasti myös kuuma. Täytynee ottaa 1,5 litran Vichypullo mukaan kuvauksiin. Tiistai mulla on välipäivä kuvauksista, mutta keskiviikkona olen tod.näk. Lauttasaaressa koko päivän. Keskiviikolle Petri Takala ennusti +32, hiihoo...

Nyt täytyy katsella vielä vaatekaapin sisältöä samalla kun odottelen Ikkeä himaan böndeltä... Mukavaa viikon alkua :)