perjantai 15. heinäkuuta 2011

Sunnuntaikävelijä lomailee :)

No, eihän mulla mitään virallista lomaa ole, eikä mistään tipu lomarahoja, mutta kun pääsen välillä pois samoista ympyröistä niin mulla on heti lomafiilis :)

Tänään sain taas huomata että kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaisesti. Nyt mun oli tarkoitus olla Kihveli Soikoon- festareiden ekassa iltakonsertissa, mutta sen sijaan odottelen tässä kissan kantokopan vieressä että Late heräisi nukutuksen jäljiltä. Niin ja tarkastan aina välillä että se hengittää kuten eläinlääkäri kehoitti.

Ajattelin käyttää hyväkseni tämän pakollisen pysähdyksen ja päivittää tänne viime päivien tapahtumat...

Lähdimme Stadista liikenteeseen keskiviikkona iltapäivällä. Tarkoituksemme oli lähteä jo aikaisin aamupäivällä, mutta uni voitti meillä kummallakin - taas kerran. Otin matkalla taas kuvia tutuista maamerkeistä niin kuin tästä "pallopuusta" :)


Meidän piti pysähtyä jo Tuuliharjassa kun Ikke halusi tarkastaa auton rengaspaineet. Mä hiippailin siellä tietysti ympäriinsä kuvaamassa.

Ensin oli luontopolun merkki...


... ja parin metrin päässä varoituskyltti...


Tuuliharjan ympäristössä on ilmeisesti paljon käärmeitä, sillä näitä varoituskylttejä oli kaikkialla. Tuuliharjassa oli myös paljon ulkomaalaisia turisteja, joita ei kai tarvitse varoittaa käärmeistä jos eivät kerran suomea ymmärrä, vai kuinka?!?

Pitihän mun kuvata myös Tuuliharjan hevospatsaat.



Matka jatkui ja pian vilkuttelin kesäkorttikaverilleni Anumalle ajaessamme Villähde- kyltin ohi :)


Seuraavaksi tuli hienoja siltoja.




Heinolan jälkeen nukuin lepuutin silmiäni jonkin aikaa ja unohdin vilkuttaa Soilianille Hartolassa sekä Jaatiinalle Leivonmäellä.

Pidimme viimeisen röökitauon Huikon Helmen parkkipaikalla. Sieltä on komeat järvimaisemat.


Lähestyimme määränpäätä...




Ja sitten olimme perillä :) Käyn aina heti tulokahvien jälkeen kuvaamassa mutsin kukkia - siis kesäaikaan :D



Sormustinkukka oli mulle uusi tuttavuus.



Vanha pelargonia on mutsin ikkunalla...



Ikke toi mulle löytämiään metsämansikoita :)


Torstaina, siis eilen, ajelimme kaupunkiin eli Jyväskylään. Pysähdyimme matkalla tankkaamaan Vaajakosken ABC- asemalla ja kävin kuvaamassa söpöt pandaveistokset.





Vaajakoskella näkyi mainoksia Pandan tehtaanmyymälästä ja näkyipä vilaus Pandan tehtaastakin. En halua mennä Pandan myymälään, en halua mennä Pandan myymälään, en halua mennä Pandan myymälään - toisaalta voisin ottaa siellä hyviä blogikuvia - ja eihän sieltä olisi pakko ostaa mitään... Hah, on parempi pysyä kaukana siitä myymälästä, sillä huumaava suklaan tuoksu hullaannuttaa ja siellä tulee tehtyä aina reilusti heräteostoksia...

Odottelin crossariystävääni Tiinaa (Orkidea) Sokoksen edessä ja katselin kävelykadun vilkasta elämää.


Kuvasin myös pienen lintupatsaan Sokoksen roskiksen alta - kiitos vinkistä Laura!



Näytti siltä kun lintu olisi kakannut purukumia :D

Tapasin Tiinan ja hänen kummipoikansa. Päädyimme kaffittelemaan Café Wilhelmiinan terassille. Wilhelmiinassa oli tosi hankalaa päättää mitä haluaisi syödä, sillä herkkuja oli tarjolla vaikka kuinka paljon. Valitsin viimeisen safaripullan ja se oli loistava valinta, namskis. Pulla meni alas niin vauhdikkaasti etten tajunnut edes kuvata sitä... Oli mukava vaihtaa kuulumisia Tiinan kanssa - edellisen kerran tapasimme noin vuosi sitten. Wilhelmiinassa on muuten aivan loistavat vessamerkinnät :D



Ja söpö matto :)


Tämä on yksi suosikkirakennuksiani Jyväskylässä ja pidän erityisesti tuosta tornista.


Kuljettajani osoitti hieman pitkästymisen merkkejä, joten lopetimme rupattelun Tiinan kanssa ja lähdin kävelemään kohti toriparkkia Ikken kanssa. Olimme puolivälissä matkaa kun kännyni soi ja Marjo kyseli missä olimme. Hetken pähkäiltyämme sain Ikkeltä "luvan" tavata myös Marjon ja niinpä jatkoin kaffittelua Kolmikulman vieressä Café Arellassa Marjon kanssa :)

Oli ihana päivä - sain tavata kaksi ystävääni ja kaffitella kummankin kanssa :)

Tänään ajelimme iltapäivällä Hankasalmelle hakemaan liput illan Kihveli- konserttiin. Olimme menossa aseman Kihveli- toimistoon kun kuulimme teltasta Jarin äänen ja arvelimme kundien tekevän sound checkiä. Astelimme sisään telttaan ja moikkailtuamme kundeja sekä Kirsiä saimme yksityiskonsertin :) Ai niin, kyseessä oli siis skifflebändi Werner Bros. ja olemme tutustuneet bändiläisiin hyvin vuosien varrella. Tässä kuvia sound checkistä.

















Onneksi satuimme sopivaan aikaan paikalle, sillä tuo saattoi jäädä viikonlopun ainoaksi keikaksi, jonka näimme Wernereiltä Kihvelissä...

Kun tulimme takaisin mutsin luokse niin Late oli omituisen vaisu ja nieleskeli koko ajan. Se oksensi muutaman kerran, mutta se ei tuntunut helpottavan sen oloa lainkaan. Late on rouskuttanut täällä ruohoa jo pari päivää ja sen oksennuksessa olin karvapallojen lisäksi myös pitkiä ruohonkorsia. Viimein Late oksensi valkoista vaahtoa ja sen hengitys oli selvästi vaikeutunut. Siinä vaiheessa etsin päivystävän eläinlääkärin numeron ja veimme Laten kiireesti sinne. Eläinlääkäri nukutti Laten ja poisti sen kurkusta pitkän pätkän ruohoa, joka ei jostain syystä ollut irronnut Laten oksentaessa vaan oli jäänyt sen nieluun ja vaikeúttanut hengitystä.

Kihvelikonsertti jäi väliin, mutta onneksi Late toipuu. Nyt se on jo vähitellen heräilemässä, mutta on edelleen kovin tokkurainen. Äsken se reppana simahti naama nappulakupissa...

Loppu hyvin, kaikki hyvin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti