tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kihvelin konsertit

Taidepläjäyksen jälkeen siirryimme Kihvelitelttaan lastenkonserttiin, jossa esiintyi Herra Heinämäen Lato-orkesteri. Lippujen hinta, 5 euroa, oli meidän kaikkien kukkaroille sopiva. Herra Heinämäki oli vetänyt lauantaina iltapäivällä teltan lähes täyteen lapsiperheitä - onneksi meillä oli Iida mukanamme :) Herra Heinämäen Lato-orkesterissa soittavat mm. Miljoonasateesta tuttu Heikki Salo ja entinen Hurriganes- kitaristi Janne Louhivuori. Mulla oli muuten joskus teininä Jannen kuvia seinälläni - Janne oli niiiiiiin ihqu :) Jannelle oli tullut reilusti ikää lisää Hurriganesin ajoista, mutta mies oli vieläkin komea ja taitava kitaristi...






Keikalla oli tosi hyvä meininki ja olimme kaikki tyytyväisiä sen jälkeen. Suuntasimme Kihvelikahvilaan, jossa herkkujen lisäksi saimme nautiskella afrikkalaisesta tanssista ja musiikista sekä kirjoittelimme muutamia kortteja.


Kahvilaan saapuivat myös Iidan vanhemmat ja Marjon tuttavia, joten me lähdimme Ikken kanssa vielä torille katselemaan. Torilavalla esiintyi Iida Umpikuja, joka oli Kihvelin taiteellisen johtajan mukaan festivaalin paras esiintyjä. Parhaudesta en tiedä, mutta ainakin Iidalla oli omaperäinen soundi ja lauluissa mukavia kertomuksia. Täytyy tutustua Iidan tuotantoon kunnolla joskus myöhemmin...




Tapasimme torilla myös Jari Wernerin ja jutustellessamme selvisi, että meidän olisi pitänyt saada Kihvelipassit pelkkien perjantain lippujen sijaan, toimistossa oli ilmeisesti tehty virhe. Kävelimme Jarin perässä toimistolle ja saimme passit - kiitos Jari, olet ihana :) London Philharmonic Skiffle Orchestran kundit harjoittelivat iltaa varten toimiston ulkopuolella ja mun piti tietenkin käydä nappaamassa kundeista kuva :)


   Iltapäivä oli jo pitkällä, joten meille tuli kiire takaisin mutsin luokse saunomaan ja syömään ennen iltakonsertin alkua. Leppoisa saunailta saisi jäädä toiseen kertaan...

Tämä ei ollut meidän kesäautomme, valitettavasti...


Mielestäni rättärit ovat tosi sympaattisia kulkuneuvoja, mutta talviaikaan täällä kyllä vähemmän käytännöllisiä...

Pikaisen saunomisen, ruokailun ja lyhyen lepäilyn jälkeen kiiruhdimme takaisin Kihveliteltalle. Mulla oli kelju alkava päänsärky, joka johtui ilmeisesti kuumasta päivästä ja liian vähäisestä lepäämisestä...

Teltta oli jo lähes täynnä kun saavuimme sinne ja menimme suosiolla teltan takaosaa. Edessäni istuvalla naisella oli hieno huppari :)


Teltassa ja teltan ulkopuolella oli erikseen anniskelualueet, katsomo-osissa ei saanut nautiskella alkoholia - ja hyvä niin. On inhottavaa kun pitää varoa lasien kanssa huojuvia kännäreitä...


Illan aloitti London Philharmonic Skiffle Orchestra eli lyhyemmin LPSO. Kundit ovat Kihvelin vakiovieraita ja jos he eivät ole esiintyneet Kihvelissä niin ainakin pari heistä on ollut mukana Kihvelileirillä, jossa tehdään itse soittimia ja opetellaan soittamaan niillä. LPSO:n keikka on aina täynnä yllätyksiä ja tämänkin keikan alussa soittamaan ilmestyivät kuninkaalliset William ja Kate :)



Upea keikka taas kerran ja hauskaa oli :D










Tuon elefantin (norsun?) esiintymisen jälkeen päänsärkyni paheni ja mun oli pakko päästä ulos kuumasta teltasta. Nappasin särkylääkkeen ja kiertelin asemalla ympäriinsä - ja otin tietysti kuvia samalla :)








Voice- kuoro valittiin keväällä Suomen parhaaksi kuoroksi ja se on kotoisin Hankasalmelta.

Onneksi päänsärkyni hellitti ja pystyin jatkamaan konsertin kuuntelemista. Siirryimme kuitenkin ihan teltan takaosaan, jossa raikas ja viileä ilma virtasi sisään suoraan teltan avoimista luukuista. Seuraavana oli vuorossa Kihvelin isäntäbändi Werner Bros ja ohjelmistossa oli luvassa useita kundien itse tekemiä uusia biisejä. Tein jotain todella poikkeuksellista - kuuntelin koko keikan paikallani istuen, enkä ottanut ainuttakaan valokuvaa!!?! Huomasi selvästi että kundeja jännitti omien biisiensä esittäminen, mutta keikka sujui silti hyvin ja ammattitaitoisesti loppuun asti. Uudet biisit kuullostivat hienoilta ja kunhan alkujännitys hellittää niin niistä saa vielä enemmän irti. Oli kuitenkin rohkea veto, että kundit päättivät esittää uutta matskua juuri Kihvelissä ja kotiyleisönsä edessä - se toi varmaan vielä lisää paineita. Kotimatkalla päässäni soi jostain syystä "Kaunis, kaunis Hankasalmi..", jonka sävel kuullosti melkoisen paljon samalta kuin biisissä "Sweet home Alabama" :D

Wernereiden jälkeen lavan otti haltuunsa skifflelegenda Chas McDevitt ja hänen bändinään toimi LPSO. Herra McDevitt on tehnyt aikanaan miljoonahittejä ja oli juuri ennen Kihveliin saapumistaan kiertueella jenkeissä mm. Eric Claptonin kanssa. Herra vaikuttaa sympaattiselta ja vaatimattomalta vanhalta mieheltä kuljeskellessaan yleisön joukossa, vaikka hänellä olisi varaa kulkea komeasti nenä pystyssä. Lavalla hänestä säteilee kuitenkin sanoinkuvaamatonta karismaa ja hänen esiintymisensä on kiehtovaa seurattavaa. Chas McDevitt oli toista kertaa esiintymässä Kihvelissä ja tykkäsin hänestä nyt yhtä paljon kuin ensimmäiselläkin kerralla.







Lauantain iltakonsertin jälkeen ajelimme mutsin luokse hyvillä mielin, mutta väsyneinä...

Uni voitti meidät sunnuntaina, joten Kihvelikirkko ja Sam-T:n keikka jäivät väliin. Pääsimme kuitenkin paikalle hieman ennen iltapäivän päätöskonsertin alkua. Teltassa esiintyivät ensin Maria ja Marjanpoimijat eli Maria Lund, Timo Rautiainen, Valtteri Tynkkynen, Jarmo Hovi ja Matti Nurro. Maria ja Valtteri asuvat nykyään Hankasalmella. Mun on pakko myöntää, että mua tökkii jokin Marian esiintymisessä. Toki hän osaa laulaa hyvin, mutta mun makuuni hänen tyylinsä ei iske. Timo Rautiaisesta tykkään, mutta jotenkin keikan anti jäi kuitenkin pliisuksi, ehkä vaatimattomien sovitusten takia. Bändissä esiintyi loistavia muusikoita ja biisitkin olivat hyviä, mutta jotain jäin kuitenkin kaipaamaan, jotain enemmän kuin sain... No, onneksi saimme juttukaveriksemme keikan aikana Tuuren Wernereistä ja keikka hujahti ohi lähes huomaamattomasti :)





Ennen keikkaa, keikan aikana ja keikan jälkeen kuvasin myös ympäristöä ja jostain syystä tykästyin teltan kuvaamiseen. Istuskelimme röökipuolella teltan takana ja sieltä oli mukava napsia telttakuvia :)









Manu oli tietysti myös mukanani Kihvelissä :)



Perinteisten ulkohuussien lisäksi paikalta löytyy myös kunnon vesivessoja.


Kihvelilippu liehui komeasti :)


Roudaustauolla nautiskelimme kunnon kahvit oikean pitkopullan kera :)


Tämä seuraava kuva kertoo paljon Kihvelin luonteesta ja kuva on yksi suosikeistani :)


Festariviikonlopun päätteeksi lavalle asteli Suomen paras kuoro 2011 - Voice Hankasalmelta. Olin myyty heti ensitahdeista lähtien - upea kuoro valloitti koko yleisön. Queenin Bohemian Rhapsody ja Show must go on saivat ihoni kanalihalle ja kylmät väreet kulkivat pitkin selkääni - siis hyvällä tavalla. Kuorokilpailun voitto meni varmasti oikealle kuorolle.





Oho, tästähän tuli ihan ylipitkä postaus ja tuskin kukaan jaksaa lukea tätä kokonaan, mutta nyt viimein Kihveli- viikonloppu on paketissa. Hauskaa oli ja hurjasti väsytti, mutta Kihvelissä on aina ihana tunnelma ja loistavia esiintyjiä. Kihveli Soikoon- festari on mielstäni Suomen parhaita kesätapahtumia (en ole kyllä käynyt ihan kaikissa niissä) ja ainakin mulla se kuuluu kesään kuten nenä päähän. Kiitos kaikille ja erityisesti ihanille Wernereille sekä Kihvelin taiteelliselle johtajalle Jari Kalervo "Werner" Tuukkaselle! Nähdään taas ensi kesänä Hankasalmella :)



1 kommentti:

  1. Mää jaksoin lukea loppuun :)
    Lastenkonsertti oli tosi kiva ja Iida tykkäs kovasti myös ja kertoi vanhemmille ja mulle ja papallekin siitä.

    Maria Lundista en minäkään tykkää, siinä vaan tökkii joku :(

    tuo rappukuva on mun suosikki :)

    VastaaPoista