tiistai 19. lokakuuta 2010

Katutaidetta tai taidetta kaduilla

Lupasin kertoa uusista kuvauskohteistani eli kyseessä on taideprojekti nimeltä Multicoloured Dreams . Olen laittanut kuvia projektista blogiini jo aiemmin, mutta luettuani taideteoksista enemmän päätin käydä kuvaaamassa ne kaikki ja laittaa niille tänne ihan oman postauksen. Tämä Mcdreams- porukka on koristellut työmaa- aitoja Stadin keskustassa ainakin neljässä eri paikassa. Todella hyvä idea :) Taidetta on kaikkialla :)

Kluuvi

Kuvasin ensimmäiset teokset kesällä Kluuvin työmaa- aidassa ja myöhemmin kävin kuvaamassa loputkin. Osa teoksista oli vaikeasti kuvattavissa, sillä työmaan suuret autot ja työmiehet yrittivät häiritä mua ja keskellä tietä pomppimistani ;) Kluuvin aita herättää taatusti huomiota, sillä se on kauniin punainen.


Teoksia on tehty eri menetelmillä ja eri materiaaleista. Tämä seuraavan teoksen ääriviivat ovat köysiä.





Tämän teoksen edessä oli viimeksi vaihtolava, joten en saanut sitä kokonaan kuvattua.


Tänään sain sen kokonaan kuvaan ilman vaihtolavaa.




























Tämä viimeisin teos oli vielä kesken ja odotan mielenkiinnolla mitä siihen tulee ja koska.


Stockmann

Seuraavaksi taisin kuvata taideteoksia Stockan työmaa- aidassa. Onneksi sain nämä ikuistettua, sillä nyt näitä ei enää ole, aita on poissa...








Makkaratalo

Makkaratalon kaunistuksena on useita värikkäitä ja hauskoja teoksia. Nämä saisivat jäädä katukuvaan vaikka pysyvästi, sillä ne vievät huomiota pois kammottavasta rakennuksesta takanaan.








Eduskuntatalo

Eduskuntatalon taideteoksista huomasin ensin Manskun puolella olevat kun ajelin ratikalla siitä ohi. Vasta myöhemmin taideprojektin blogia tutkiessani oivalsin, että teoksia oli lisää aidan toisellakin sivulla. Nyt siellä on vielä yksi pitkä sivu aidasta ilman taidetta...




















En saanut kuvattua yhtä Manskun puoleisista teoksista, koska se oli osittain irronnut ja meni niin kippuraan etten saanut yksin pidettyä sitä auki ja kuvattua samalla.

Nämä taideteokset olivat aidan toisella sivulla.




Nämä kuvat piti ottaa vauhdissa :D












Toivottavasti tällaista taidetta tulee vielä paljon lisää; työmaa- aitojahan Stadissa riittää :)

Multicoloured Dreams- projektin lisäksi olen kuvannut kolme muutakin tilataideteosta keskustassa. Ensimmäinen niistä löytyy Kluuvista Yliopistonkadun varrelta. Se on tehty sadoista samalla paikalla otetuista valokuvista ja kuvissa on ohikulkijoita. Hauska idea tämäkin :)






Toinen taideteos löytyy Makkaratalon ja Stockan väliltä työmaa- aidan päädystä.









Kolmas tilataideteos sijaitsee yhdystunnelissa Kaisaniemen metroaseman ja Kluuvin välissä. Kävin kuvaamassa näitä "luolamaalauksia" tänään ja totesin ettei klo.16 jälkeen ollut paras mahdollinen kuvausaika tässä paikassa - tunneli oli täynnä kiireisiä ihmisiä ja monta maalausta jäi multa kuvaamatta.


















Muistelen että näin ensimmäisen kerran maalauksia tulevan musiikkitalon työmaa- aidassa. Täytynee käydä kuvaaamassa sekin aitaa kokonaisuudessaan ennen kuin se puretaan. Tässä on yksi kuva sieltä maistiaisiksi.


Tuleva musiikkitalo on muuten jo näin valmis ulkoapäin.


Wauzi wau, nyt olen yhtä reittiä vaille ajan tasalla blogissani :) Sen reitin päivittämiseen meneekin kyllä aikaa, sillä mulla lähti taas kuvaaminen lapasesta jo reitin ensimetreillä...

Tässä vielä loppukevennykseksi komea Late- kisumme. Häiritsin sitä kamerani kanssa kesken sen iltapesun ja asennot ovat sen mukaisia :D




Sii juu :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti