lauantai 30. lokakuuta 2010

Miitti, leffakuvaus, kuokkavierailu, yms.

Tässä vähän päivitystä viime viikon tapahtumista...

Sunnuntaina 24.10. olin poikkeuksellisen aikaisin hereillä ja valmistauduin miittiin. Olin niin ajoissa, että päätin ennen miittiä kävistä pitkästä aikaa Valtterin kirppiksellä. Yritin löytää kirppikseltä More to Love:n Mimmin pöydän, mutta en osunut oikeaan paikkaan ja valitettavasti en päässyt hipelöimään Mimmin myynnissä olevia koruja. No, löysin kuitenkin kaikkea muuta kivaa ja halvalla :)

Tunnin kirppiskierroksen jälkeen ajelin ratikalla Kamppiin ja haaveilin jo matkalla Kampin Robertsin aamupuurosta - mulla oli jo siinä vaiheessa hurja nälkä. Meillä oli aamiaismiitti ja paikalle tulivat Monna, Homine ja Hessu666. Aamiainen oli runsas ja herkullinen :) Robertsilla saa aamiaisen yhteydessä erikoiskahvit kahdella eurolla ja tuli siinä rupattelun ohella lipitettyä pari lattea tripla- espressoilla :D Kirjoittelimme pari korttia, jutustelimme ja herkuttelimme. Mukavan leppoisa sunnuntain aloitus :) Löysin kirppikseltä Hessulle Hessu- pehmon ja mulla kävi hyvä tuuri, sillä Hessulla ei vielä ollut pinkkiliivistä kaimaansa :)


Sain Hessulta ihania ankkalahjoja ja tässä on osa niistä Manun kanssa.


Otin vielä koko porukasta lelumatkailijoideni kanssa yhteiskuvan. Naapuripöydän pikkuneiti kävi pariin kertaan kurkkimassa pöydällemme, ilmeisesti meillä oli kiinnostavia leluja :D


Oli kiva miitti :) Kiitos kaikille osallistujille! Miitin jälkeen harjoittelin Monnan kanssa metrolla matkustamista. Jostain syystä en tykkää matkustaa metrolla ja edellisestä metromatkastani taisi olla vuosia aikaa. Tiesin että joutuisin matkustamaan maanantaina metrolla, joten harjoittelu oli tarpeen. Onneksi mulla oli tuttu ja turvallinen opas mukanani :) Matka Kampista Hakikseen sujui mukavasti ja hurjan nopeasti. Hakiksen metroasemalla valitsin kuitenkin väärän suunnan kun yritin päästä linjoille. Liukuportaat ja tavalliset portaat olivat remontissa, joten ainoa keinoni päästä pois metrolaiturilta oli turvautua hissiin. Mua hieman hirvitti astua hissiin yksinäni ja kaikki mahdolliset kauhutarinat hissiin jääneistä ihmisistä tulvahtivat mieleeni. Onneksi hissimatkanikin sujui hyvin, vaikka se tuntuikin kestävän ikuisuuden :)

Kotimatkalla otin pari kuvaa sateen kastelemista lehdistä. En voi vastustaa pisaroita :)




Tässä on kirppislöytöjäni. Kaunis lumiukkomuki eurolla, sopivan kokoinen lattemukiksi :)


Kirjavaras, kirja, jonka ostamista olen suunnitellut pitkään. Nyt sain pokkarin eurolla :)


Uusi söpö lumiukko kokoelmaani ja se maksoi vain 0,50 euroa :) Olenkos muuten laittanut tänne kuvaa lumiukkokokoelmastani? Täytyykin tarkistaa...


Sunnuntaina kävimme vielä illalla hakemassa talvirenkaat Ikken systerin luota. Naapurin kisua kiinnosti kovasti touhumme ja sain napattua siitä kuvan. Kaunis ja tosi iso kisu :)


Kuvasin myös lelumatkailijoitani niiden blogeja varten syksyisissä maisemissa.


Myöhään sunnuntai- iltana valitsin vaatteita ja asusteita maanantain kuvauksia varten. Mun pitäisi hommata itselleni sopiva kuvausmatkakassi, jossa kaikille kamoille olisi omat paikat ja joka olisi tarpeeksi iso...

Maanantaina 25.10. herätyskelloni huusi taas kohtuuttoman aikaisin eli klo.05.00. Aamupalan ja suihkun jälkeen heitin kledjut niskaan, otin kassin mukaani ja matkasin 58- bussilla Itäkeskukseen. Itiksessä vaihdoin metroon - olin siellä ennen seitsemää, siis aamulla, uskomatonta, mutta totta :)






Ajelin metrolla Mellunmäkeen, vaunuissa ei ollut pahemmin ruuhkaa :)



Mun piti olla kuvauspaikalla klo.7.30, mutta olin siellä jo pari minuuttia yli 7. Ilmoittauduin paikalla ja nappasin kupin kahvia. Catering oli tällä kuvauspaikalla ehdottomasti paras mihin olen avustajan hommissa törmännyt. Harmi vaan että olin syönyt kunnon aamupalan jo kotona, joten keitetyt munat, sienisalaatti, leikkeleet ja lihapullat jäivät multa aamulla väliin. Olin avustajan hommissa Varasto- leffan ravintolakohtauksessa. Paikalla oli melko paljon porukkaa, joten tuli taas tutustuttua uusiin mukaviin ihmisiin. Mua ei tarvittu kuvausten loppuvaiheessa viimeisessä kuvauksessa, joten nautiskelin kupin kahvia ja voileivän sienisallatilla ja leikkeleillä, namskis! Etukäteen oli arvioitu, että kuvaukset kestöisivät ainakin klo.11.45 asti, mutta me kaikki olimme niin hyviä, että pääsimme lähtemään paikalta jo klo.10.15 :D Oli kiva keikka ja palkkioksi sain kaksi leffalippua.

Kuvausten jälkeen kiiruhdin keskustaan ja yritin vimmatusti ehtiä erääseen tilaisuuteen, joka alkoi klo.11. Olin paikalla kahta minuuttia ennen tilaisuuden alkua ja kylmän rauhallisesti painelin paikalle kuokkavieraana. Hyi mua, en ole ennen ollut missään kuokkimassa, mutta nyt panokset olivat niin suuret, että mun oli ihan pakko yrittää - Lauri Tähkä oli tilaisuudessa esiintyjänä ja mitäpä en tekisi nähdäkseni Laurin keikan :D Pääsin livahtamaaan saliin ja nautiskelin Laurin 45 minuuttisesta keikasta täysillä - ihana mies ja biisit toimivat jopa ilman bändiä :) Keikan jälkeen etsin aulassa vessaa ja valmistelin paikalta pakenemista. Vahingossa tulin siinä seisoneeksi vastaanottokomitean vieressä ja niinpä päädyin sitten kättelemään erästä varsin korkea- arvoista poliitikkoa. Huh, toivotin hänet pokkana tervetulleeksi ja ryntäsin vessaan ennen kuin herätin enemmän huomiota. Pääsin livahtamaan paikalta pois huomaamatta ja vedin hermosavut nurkan takana naureskellen. Kaikkeen sitä tulee jouduttuakin - ja vain Laurin takia :D

Kävin hakemassa latten Stockan Robertsilta ja painelin himaan. Metroajelu, leffakuvaukset, Lauri Tähkän keikka ja poliitikon vastaanottaminen - ja kaikki tämä tapahtui ennen puoltapäivää, huh! Loppupäivän pysyin himassa lepäilemässä ja hyvä niin, sillä niin vauhdikkaan päivän aloituksen jälkeen olisin voinut päätyä vielä vaikka minne jos olisin lähtenyt liikenteeseen ;)

Tiistaina 26.10. kävin taas moikkaamassa Peteä (Peter Franzen) ja tällä kertaa paikkana oli Kampin Suomalainen Kirjakauppa. Paikalla oli myös Harjunpää ja Pahan Pappi- leffan tuottaja Ilkka Matila. Ikke ei päässyt mukaani koska oli iltavuorossa duunissa. Kuuntelin haastattelun ja sen lopussa Tarja (Tarya) ilmestyi paikalle. Kävimme Peten ja Ilkka Matilan juttusilla, oli mukavaa rupatella taas pitkästä aikaa :)



Viimeksi sain palautetta kun otin Petestä kuvan ilman Manua, joten nyt korjasin virheeni :D


Kävin Tarjan kanssa kahvilla Wäinölässä ja kirjoitimme samalla pari korttia. Kukakohan on se onnellinen, joka saa Tarjalta kortin Peten ja mun nimmareilla varustettuina? ;) Tarja sai mut houkuteltua parille geokätkölle ja helposti addiktoituvana tyyppinä pelkään nyt jääväni kätköilyynkin koukkuun. Se sopisi kyllä hyvin reittien kävelemiseen, mutta mun pitäisi hommata sitä varten joitain varusteita. Saas nähdä kuinka mamman käy :D

Loppuviikon tapahtumista kerron myöhemmin...




lauantai 23. lokakuuta 2010

Eilen kävin moikkaamassa pikkuserkkuani Pasilassa ja sinne mennessäni bongasin erikoisen metron värityksen saaneen ratikan.


Oli kiva nähdä pikkuserkkuani pitkästä aikaa :)

Illalla käväisin Ikken kanssa keskustassa. Mun piti täytttää yksi hakemus ja halusin saada sen heti postiin. Pääpostin ja Hakaniemen postin laatikot tyhjennetään vielä perjantaisinkin klo.21.00 ja lähiseudulle menevän postin luvataan olevan maanantaina perillä. Olisin toki ehtinyt viedä kuoren laatikkoon myöhemminkin, sillä samat laatikot tyhjennetään myös sunnuntai- iltaisin, mutta halusin saada sen heti matkaan. Saas muuten nähdä minkälaisia Itellan ensi vuodeksi suunnittelemat uudistukset ovat käytännössä... Ikke käväisi S- Marketissa sillä aikaa kun mä täytin hakemustani Kaisaniemen Robertsissa latten äärellä. Ikke oli taas ihana ja osti mulle iltateen kaveriksi maistuvaisen muffinssin, namskis :)


En lue arkisin Hesaria ollenkaan, sillä Ikke vie sen aina mukanaan duuniin. Mulla jää siten varmaan paljon mielenkiintoisia tapahtumia väliin. Tänään satuin aamulla selailemaan lehteä ja huomasin ilmoituksen Akateemisessa Kirjakaupassa synttäreiden kunniaksi vierailevista kirjailijoista ja taiteilijoista. Ilmoitin Ikkelle, että lähtisimme pian Akateemisen katsomaan legendaarisen näyttelijän Esko Salmisen haastattelua. Ratikan aikataulut mättivät taas, mutta ehdimme kuitenkin Akateemiseen pari minuuttia hastattelun alkamisen jälkeen. Olen aina pitänyt Esko Salmisesta ja voisin kuunnella hänen ääntään vaikka kuinka kauan. Hmmm, onkohan Salminen lukijana missään äänikirjassa?




Porukkaa oli kerääntynyt reilusti Akateemiseen kuuntelemaan taiteilija Salmisen haastattelua.


Haastattelijana oli Mirja Pyykkö.



Haastattelun jälkeen Esko Salminen jakoi nimmareita uuteen elämänkertakirjaansa. Mulla ei ollut kirjaa, eikä varaa ostaa sitä, mutta muistan kyllä laittaa sen joulupukin kirjeeseeni. Sain kuitenkin naurattaa herra Salmista, Akateemisen henkilökuntaa ja nimmareiden jonottajia, sillä otin kuvan Esko Salmisesta - ja Manu halusi tietysti mukaan kuvaan :D Kuvasta tuli aivan ihana <3


Sain tänään viimein päivitettyä lelumatkailijoideni blogitkin, huh! Siinä ei ollut edes kova homma, olen vaan saanut sitä aina siirrettyä "tärkeämpien hommien" takia. Mulla on myös uusi lelumatkailija ja se on hirvi nimeltä Tapio eli kavereiden kesken Tapsa. Tapsa sai heti buukkauksen ja lähtee ensi viikolla jenkkeihin :) Tapsakin tykkää lattesta :D


Huomenna meillä on postcrossing- miitti brunssin merkeissä klo.11.00 alkaen. Tavallisesti kirjoittaisin tässä vaiheessa jo hurjalla vauhdilla miittikortteja, mutta nyt ne jäävät multa taas valitettavasti kirjoittamatta, sillä fritsarit ovat lähes loppuneet ja pari merkkiä mun on pakko säästää hätätapauksia varten. No, toivottavasti toisilla on kortteja, joita voin sitten allekirjoittaa. Saamme miittiin vieraaksemme Hessun kaukaa Huittisista asti :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa :)



torstai 21. lokakuuta 2010

Löysäilyä

Eilen mulla oli mega- päänsärky, eikä muutenkaan huvittanut tehdä mitään järkevää. Ulkona satoi koko päivän ja oli niin pimeää, että ilman valoja ei sisällä nähnyt mitään. Päätin viettää hyvin ansaitun löysäilypäivän :) Ensin katselin digiboxilta pari TV- sarjaa ja yhden hömppäleffan. Aina parvekkeella röökillä käydessäni katselin kun vastapäistä taloa purettiin muoveista. Se talo on ollut keväästä asti paketissa ulkosivuremontin takia ja helteellä kävi kyllä sääliksi talon asukkaita, joiden ainoat ikkunat olivat muovin sisällä ja rakennustöiden aiheuttaman pölyn takia ei edes ikkunoita voinut pitää auki. No, nyt heidän piinansa on vihdoin päättynyt ja pussitus on poistettu. Mulle tuli rakennustelineillä kiipeilevistä miehistä mieleen se lapsuudenaikainen elektroniikkapeli, oliko sen nimi Donkey Kong tai jotain sinne päin. Mulla ei koskaan ollut itselläni sitä peliä, mutta kavereiden ja serkkujeni peliä tuli naputeltua melko ahkerasti.



Iltapäivällä oli aika tehdä mukillinen lattea. Tässä on iki-ihana keittimeni, jota ilman en enää osaisi olla. Keitin on Lidlistä (49,90€) ja sain sen Ikkeltä viime jouluna lahjaksi.


Käytän nykyään Illyn espressonappeja. Nappien kanssa ei tule ongelmaa kahvinporoista ja annostus on aina sopiva. Pitäsisi joskus kokeilla niitä tummempiakin nappeja...



Olen kokeillut muidenkin firmojen nappeja, mutta toistaiseksi Illy on ollut paras. Espressossa on tarpeeksi potkua, eikä se ole kitkerää niin kuin erään firman napeista tehty.



Maitona käytän rasvatonta maitoa, sillä se tuo mielestäni espresson makua erilailla esille kuin tavallinen kevytmaito. Maitoasioista voi tietysti kiistellä, sillä makuja on monia...


Viimeistelen juomani tilkalla kookossiirappia...


...ja namskis - latteni on valmis :)


Lattea nautiskellessani luin kirjaa, joka oli ihkaensimmäinem omalla Stadin kirjastokortillani lainaamani :) Jep, olen asunut täällä 23 vuotta ja vasta vähän aikaa sitten sain hommattua itselleni kirjastokortin. No, se olikin sitten menoa, sillä löysin kirjastot uudelleen nuoruusvuosieni jälkeen ja muistin miksi ne ovat niin miellyttäviä paikkoja. Tästäkin on kiittäminen Pauli Jokisen kirjaa, mutta palaan tarkemmin siihen myöhemmin. Mulla oli viimeiset sivut menossa Janet Evanovichin ekasta kirjasta, enkä voinut enää laskea kirjaa kädestäni ennen kuin sain sen loppuun...


Posti tuli sopivasti juuri kun laskin luetun kirjan käsistäni. Sain ihania kortteja :) Kiitos Heidi (Dollart) hauskasta Skotlannin kortista!


Kiitos Tuire (Peramuru) kivasta Stenvallin ankasta!


 Murun kortissa oli upea omakuvapostimerkki :) Kiitos! Niin ja kiitos myös kahdesta tänään tulleesta kortista Muru :) Mä en ole taas lähetellyt kortteja aikoihin ja omatunto kolkuttelee...


Eilen illalla vaihdoin laukkua ja samalla muistin etten vieläkään ollut kuvannut laukkuni sisältöä. No, tuumasta toimeen. Tässä on laukkuni sisältö minimissään.


Mukanani kulkee aina kirja ja kalenteri.


Laastareita pitää aina olla kaiken varalta mukana, samoin useampia kyniä. Kenkälusikka on laukussani siltä varalta, että joudun esim. lekurissa riisumaan bootsini. Manu kuuluu tietysti kalustoon ja tällä kertaa mulla oli mukanani Manulle jopa varapaita :) Peilikin roikkuu mukana, mutta harvemmin sitä tulee käytettyä.


Mentoksia täytyy olla aina mukana, samoin suklaata. Kampa kuuluu samaan sarjaan peilin kanssa eli on tosi harvoin käytössä. Huulirasvana on tällä kertaa kirsikan makuinen Hello Kitty- rasva Seppälästä :) Aurinkolaseille mulla pitäisi olla kotelo, sillä parit lasit olen onnistunut jo kassin pohjalla naarmuttamaan.


Lääkkeet, vara- akut kameraan ja varasytkärit kuuluvat tietysti mukana kannettaviin kamoihin. Manu- rintamerkki oli unohtunut kassin taskuun ja siirsin sen sujuvasti toiseen kassiin, sillä koskaan ei voi tietää koska sille tulee käyttöä.


Välttämättömiin tarvikkeisiin kuuluu myös iPodini. Siinä on tällä hetkellä ladattuna pari äänikirjaa lukuisten Lauri Tähkän ja Elonkerjuun levyjen lisäksi. Äänikirjat ovat mukavia esim. kolmen tunnin tiputuksen aikana :) No, löytyy sieltä tietysti muutakin musiikkia kuin LTEK:n,valitsen aina fiilispohjalta kuunneltavat musat ja paljon erilaisia artisteja sekä musiikkityylejä löytyy, ei kuitenkaan jazzia ;) Olen muuten pariin kertaan saanut hieman katseita osakseni kun olen raapustellut tärkeitä asioita kalenteeriin tuolla Hello Kitty- kynälläni :D Se vaan osuu yleensä helpoiten käteen kassin pohjalta.


Lisää sulaata, pieni punainen osoitekirjani ja nenäliinoja. Olen ihan hukassa kun olen tod.näk kadottanut jonnekin suuren osoitekansioni - siinä oli satojen crossareiden osoitteet. Toivon kuitenkin, että olen onnistunut laittamaan sen täällä himassa jonnekin talteen ja se tulee jonain päivänä esille kun etsin jotain muuta yhtä tärkeää...


Lompakko ja kotelo kaikille mahdollisille korteille, jotka eivät mahdu lompakon korttitaskuihin. Tuo korttikotelo on muuten tosi kätevä, oikeastaan tarvitsisin kohta jo toisenkin sellaisen.


Kun olen menossa kuvauksiin niin laukussani on myös meikkipussi ja pussukka koruvaihtoehtoja varten.


Jos olen matkalla miittiin niin miittikirja pitää ottaa ehdottomasti mukaan.


Postimerkkejä mulla on aina kalenterini välissä ja siellä on myös hyödyllisiä alennuskuponkeja. Kamera on aina myös mukanani ja se ei kuulu ihan pienimpiin pokkareihin, joten sekin vaatii oman tilansa. Näiden kaikkien välttämättömien tavaroiden lisäksi laukustani löytyy usein myös vino pino kuitteja, Metro- lehti, hanskat, sateenvarjo, lelumatkailijoita, vesipullo ja avaamaton röökiaski vara-askina. Avaimet, kännykän ja matkakortin pidän yleensä takin taskussa... Vieläkö joku ihmettelee miksi mulla on aina niin suuria laukkuja? :D

Tänään kävin kirjastossa ja sain saaliikseni kolme seuraavaa osaa Janet Evanovichin Stephanie Plum- sarjasta sekä seuraavan lukemattoman osan Komisaario Koskisen seikkailusta Mansessa. Kävin myös passikuvassa ja olin varmaan yhtä tyytyväinen kuviini kuin yleensä kaikki ovat omiin passikuviinsa - multa puuttuu vain numerokyltti edestäni ja kuva olisi sopiva myös rikosrekisteriin...

Illalla katsoimme digiboxilta putkeen kolme osaa Greyn anatomiaa; on se vaan ihana ja niin koskettava sarja, *niisk*.

Nyt mun pitäisi taas olla jo nukkumassa, sillä aamulla on aikainen herätys, mutta taidanpa kuitenkin vielä lukea "pari" sivua Stephanien seuraavaa kirjaa :)