lauantai 14. elokuuta 2010

7. reitti (Kirjan reitti 21) Loppuosa

No niin, nyt olen viikon leijaillut pilvissä LTEK:n keikan jälkeen ja voisin kai vähitellen palata takaisin maan pinnalle ;) Täytyy kuitenkin vielä omien sanojeni vakuudeksi lainata Simo Eemil Rallin tekstiä LTEK:n sivuilta: " Meidän valomiehemme Kaikkosen Jannen mukaan nimetty festivaali meni kesäkeikkojen top vitoseen. Kuuma oli kuin Moskovassa, savusumu ilmassa, porukka jo valmiiksi liti lämpöisenä. Meidän piti oikeastaan vaan naatiskella pitkän kaavan mukaan, - mitä vielä. Aluuksi pysyimme suunnitelmassa, lopuuksi sekoitettiin tehosekoittimella raikasta nahkahousumarinaadiamme niin että eturivi sammui ja lakosi. Mahtikeikka!" Ihanaa kun Bändille jäi samat fiilikset keikasta kuin mullekin :)

Aikuisten oikeasti en leijaillut viime viikkoa pilvissä vaan mulla oli jotenkin etenkehtainen olo. En saanut mitään järkevää aikaiseksi vaan joka päivä hömötin himassa netin ja telkkarin ääressä iltapäivään asti ja sitten lähdin keskustaan lattelle ja haahuilemaan ympäriinsä päämäärättömästi. Viikon piristyksenä mainittakoon Katin latteseura maanantaina ja Tarjan pikainen tapaaminen perjantaina. Viime viikolla luin myös pari kirjaa ja katsoin pari leffaa. Ai joo, aktivoiduin taas parin kuukauden kesätauon jälkeen postcrossingissa ja lähetin muutaman virallisen kortin - sain siis jotain aikaiseksi :)

Muutama vuosi sitten luin haastattelun, jossa pitkäaikainen idolini Hector kertoi laatineensa lopulta itselleen "lukujärjestyksen", jotta saisi päiviinsä normaalin rytmityksen. Mä harkitsen nyt vakavasti samaa ja kun koulutkin ovat alkaneet niin saisin varmaan jostain putiikista itselleni lukujärjestyksen. Mun on pakko tehdä jotain, sillä muuten päivät vaan menevät omalla painollaan muuttuen nopeasti viikoiksi, kuukausiksi ja vuosiksi - ja mä vaan hömötän himassa...

OK, asiaan! En ole pariin viikkoon käynyt kävelemässä yhtään reittiäkään, mutta onneksi mulla on vielä 1,5 reittiä päivitettävänä tänne.

5. kohde: Tursas ja vedenneito (Sakari Tohka)

Viimeksi siis oikaisin ja jätin tämän kohteen väliin kiiruhtaessani Stockan Robertsiin lattelle. Tällä kerralla aloitin siitä mihin jäin eli hain ensin latten ja kävelin sitten Yrjönkadulle suihkulähdettä ihmettelemään. Vettä lähteestä ei kyllä suihkunnut, mutta muuten patsas oli ihan mielenkiintoinen ja mulle taas uusi tuttavuus.











Seuraava reliefi oli mulle myös uusi, mutta kun se ei kuulunut reitille niin nyt en sitten tiedä mitä se esittää...



Kolmen Sepän Patsaalla kävin jo viimeksi, joten nyt sain kävellä suoraan Forumiin.

7. kohde: Hopeiset sillat, Nereidi ja Simpukka (Kimmo Kaivanto)

Forumin kauppakeskuksessa on peräti kolme Kimmo Kaivannon taideteosta. Niistä ensimmäinen ,Hopeiset sillat, on monen kerroksen korkuinen ja sitä on vaikea olla huomaamatta Forumissa käydessään.







Nereidi on suihkulähde Forumin toisessa kerroksessa. En saanut sitä kunnolla kuvattua kun joka puolella parveili shoppailijoita. Vain ekassa kuvassa näkyy osittain suihkulähteen oikea muoto; metalliputki kuvaa merenneidon kasvoja.









Forumin pohjakerroksessa ravintoloiden keskellä lattiassa on teksti, joka kertoo Hopeisten siltojen maantieteellisen sijainnin.



Alimmasta kerroksesta löytyy myös kolmas Kaivannon teos nimeltä simpukka.





8. kohde: Hiljaisuuden jalanjäljet (Andy Best, Merja Puustinen)

Forumin vieressä Simonkadulla on taideteos, joka koostuu 20 pronssilaatasta. Jokaisessa laatassa on jonkin eläimen jalanjälki. En kuvannut kaikkia laattoja, sillä osa niistä oli varsin törkyisessa kunnossa, eikä jalanjälkiä edes erottunut.

Tässä kuusipeuran jälki.



Karhun tassun jälki näyttää tällaiselta.



Tässä on teputellut ahma.



Majavan jäljet näyttivät tuhkakupilta samoin kuin monet muutkin laatat.



Tämä jälki ei kuulu alkuperäiseen taideteokseen, mutta hyvänä ideana se sai ainakin multa pisteet :)



Seuraavan kohteen luokse kävellessäni törmäsin taas Pizzeria Dennikseen. Liekö tämä merkki, että siellä olisi todellakin jo aika vierailla?



Näin seinällä myös pari kultaista päätä, joiden tarkoituksesta mulla ei ole hajuakaan, mutta ihan kivoilta ne näyttivät :)





9. kohde: Kohtauspaikat (Ernst Billgren)

Kohtauspaikat koostuu kahdesta osasta, joista suurempi sijaitsee Kampintorilla.



Tässä teoksessa on paljon kivoja yksityiskohtia :)









Tästä teoksesta Manukin tykkäsi :)











Pieni Kohtauspaikka sijaitsee Malminkadulla näköyhteyden päässä suuresta Kohtauspaikasta.







Oikeastaan teoksessa on kolme kohtauspaikkaa, sillä pienemmän katolla on pienoiskoossa vielä pienempi kohtauspaikka, joka tosin esittänee Suurta Kohtauspaikkaa.











10. kohde: Ihminen nousee roskalaatikosta (Oskars Mikans)

Reitin viimeinen kohde Lapinlahden puistikossa oli mulle myös uusi tuttavuus ja se teki muhun kyllä vaikutuksen. Patsas oli tosi aidon tuntuinen ja mietin jo oliko se "elävä patsas", joita olen aiemmin keskustassa kuvannut. Odotin koko ajan koska mies nykäisee mua hihasta tai sanoo jotain. Olin yksin puistikossa, enkä jäänyt pitkäksi aikaa kuvaamaan patsasta, sillä en halunnut nähdä sen heräävän henkiin ;) Nyt mun on taas lainattava Pauli Jokista, sillä mulla ei ollut mitään tietoa patsaan alkuperästä. "Ihminen nousee roskalaatikosta muistaa Arvo Kustaa Parkkilan (1905-1978) elämäntyötä. Parkkila oli alkoholisti, joka raitistuttuaan käytti energiansa hyväntekeväisyystyöhön. Hän alkoi organisoida ruokaa ja ensisuojia kodittomille." Siis täysin ansaittu muistomerkki - missäs on Veikko Hurstin patsas?











Se oli siis 7. reitti, enää 45 jäljellä :)

1 kommentti:

  1. Sullon täällä taas paljon kivaa luettavaa ja ihania kuvia! Kunhan hesaudun niin käydään taas jossain yhdessä, kuvaamassa vaikka yksi hieno mosaiikkityö :) ja ainaskin latella :)

    VastaaPoista