perjantai 6. elokuuta 2010

7. reitti (Kirjan reitti 21) Alkuosa

Pyykit ovat kuivumassa ja jotenkin onnistuin motittamaan pyykinkuivaustelineellä jo esille kaivamani imurin nurkkaan. Mun täytyy nyt odottaa pyykkien kuivumista ennen kun voin imuroida ;)

Pääsin hyvään alkuun bloggauksessa, joten jatkan samantien seuraavan reitin päivittämistä.

Pari viikkoa sitten olin keskustassa ja näin mielenkiintoisen protestin. Asiaa!!!





7. reitti: Kamppi

Kampin reitti oli n.3 kilometriä pitkä patsas- ja muistomerkkikierros. Se oli edelliseen reittiini verrattuna tosi kiinnostava ja sisälsi mulle paljon uusia nähtävyyksiä. Edellisellä reitillä suurin osa patsaista oli mulle entuudestaan tuttuja...

1. kohde: Olo N:O 22 (Pasi Karjula, Marko Vuokola)

Olo N:O 22 koostuu yli 50 erikokoisesta teräspallosta, jotka ovat ympäriinsä Hietalahden alueella. Päätin heti, että kuvaan vain muutamaan teräspallon enkä edes yritä löytää niitä kaikkia. Olisi ollut tosi kurjaa jos olisin himassa huomannut kuvanneeni vaikka 50 palloa ja pari olisi jäänyt puuttumaan. Pallot olivat kuitenkin niin koukuttavia, että huomasin kierteleväni pitkin satama- aluetta niitä kuvaten. No, muutama jäi sentään puuttumaan :) Jos muistan oikein niin kaverini ex-mies on ollut tekemässä teräspalloja tähän taideteokseen...











































Tämä lokin poikanen ei ollut kiukkuinen - se vain haukotteli :)




















Oli kivaa kiertää kuvaamassa palloja :) Niitä on kuulema rakennusten sisäpihoillakin, mutta sinne en mennyt niitä bongailemaan. Tästä taideteoksesta taisi tulla kuvatuin kohteeni, ainakin toistaiseksi.

2.kohde: Pro Teekkari (Pekka Ojonen)

Entisen Teknillisen korkeakoulun edessä on suuri ruskea ratas. Rakennuksen portit olivat kiinni, joten sain kuvattua taideteosta vain aidan raosta.





Rakennus oli komea, mitähän siellä nykyään tehdään?





Jep, fillarit kannattaa Hietsussakin lukita hyvin :)



Olikohan tämä laukku taidetta, taskuvarkaan jäljiltä vai jonkun hukkaostos Hietsun kirpparilta? Laukku oli tyhjä, ei näkynyt lompakkoa tai henkilöpapereita...



Seuraavaan kohteeseen oli reilusti matkaa, joten kuvasin taas kaikkea kiinnostavaa matkalla.



Kakku- Galleriasta otin kuvan toiselta puolelta katua. Se oli taktinen valinta, sillä en halunnut mennä liian lähelle kaikkia ihania suussasulavia houkutuksia.



Turun Pizzeria Dennis oli Suomen ensimmäinen pizzeria. Olen käynyt siellä vuosia sitten, mutta jostain syystä Stadin Dennikset ovat jääneet väliin. Turun Denniksessä oli herkulliset pizzat, mutta paikan kahvia olisi voitu pullottaa ja myydä apteekissa ummetuslääkkeenä.



Day on aivan ihana putiikki, josta löytyy kaikkea, jota ei aiemmin edes tiennyt tarvitsevansa :) Varmuuden vuoksi kuvasin senkin kadun toiselta puolelta, vaikka siellä näkyikin olevan ale - tai ehkä juuri sen takia.



Café Ekbergin kohdalla lattehammastani vihlaisi, mutta päätin olla välittämättä siitä ja kuljin päättäväisesti Ekbergin ohi. Hyvä minä! Ekbergin aamiainen on muuten kokeilemisen arvoinen ja todella suosittu varsinkin viikonloppuisin. Sinne kannattaa mennä n.10 minuuttia ennen paikan avaamista, silloin saa valita itselleen mieleisen pöydän. Myöhemmin siellä joutuu yleensä jonottamaan ja odottamaan pöytien vapautumista.





Hauskaa mainontaa kadulla :)





3.kohde: Viheltävä helsinkiläinen. (Björn Weckström)

Isolla Roballa sijaitseva Viheltävä helsinkiläinen on kivasti omistettu hyväntuulisille, auttavaisille ja suvaitsevaisille helsinkiläisille.









4.kohde: Diana / Tellervo, Tapion tytär (Yrjö Liipola)

Patsas tunnetaan kahdella eri nimellä, mutta mulle se on aina ollut Diana, sillä se sijaitsee Dianapuistossa.











Tässä vaiheesa reittiä mun lattehammastani kolotti jo vimmatusti ja tunsin askelteni nopeutuvan mitä lähemmäs Stockaa kävelin. Kahvinhimoissani tulin epähuomiossa ohittaneeksi seuraavan kohteeni, mutta päätin kuitenkin kuvata sitä seuraavan.

6.kohde: Kolme Seppää (Felix Nylund)

Tämä patsas ei varmaan paljon esittelyjä kaipaa, sillä se lienee yksi Stadin tunnetuimmista patsaista. Mä kyllä ihmettelen miksi sepät ovat nakuina - ei kai kukaan takoisi oikeasti mitään ilman kledjuja ainakaan porukalla. Nykyiset työsuojelulaitkin varmaan kieltävät moisen touhun ;)











Patsaan luona on usein kaikenlaisia tapahtumia mielenilmaisuista katutaiteilijoihin ja silloinkin kun kuvasin patsasta siellä esiintyi joku akrobaattitaiteilija.



Kolmen Sepän patsaan sijainti on mielestäni täydellinen, sillä se on ihan Stockan Robertsin terassin vieressä :D Askeleeni johdattivat mut toiseen kotiini lattelle ja jätin reitin siltä päivältä kesken. Aah, magnumbanaanilatte...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti