maanantai 27. syyskuuta 2010

Simon kirjan julkaisupäivä

Tänään oli juhlapäivä. Simo Rallin Ralli Radalla- kirjan virallinen julkaisutilaisuus oli tänään Stadissa. Lauantaina oli kirjan epävirallinen ennakkojulkaisu Teuvalla ja jos en olisi ollut Murun ja Mikan häissä niin olisin varmasti tehnyt kaikkeni päästäkseni sinne ja Häjy-liikkeen 1- vuotissynttäreille. Niin ja jos nyt joku ei tiedä kuka on Simo Ralli niin kerrottakoon, että hän on Suomen parhaan bändin huippukitaristi - kitaristi Lauri Tähkä & Elonkerjuu- bändistä :) Kirjan julkkarit tänään olivat vain mediaväelle ja multa valitettavasti puuttuu lehdistökortti, joten juhlat jäivät väliin. Olin kuitenkin hengessä mukana. Keskustan kirjakaupoista ei vielä löytynyt kyseistä teosta, mutta ei mulla olisi nyt ollut varaa sitä ostaakaan. Olisin vain halunnut edes hetken pitää kirjaa kädessäni julkaisupäivänä...

Tässä juhlan kunniaksi Simo ja Manu Teuvalla vuosi sitten :)


Oi, kuinka mahtava tuo päivä Teuvalla silloin olikaan, *huokaus*...

No joo, aamulla kävin Laakson sairaalassa aivosähkökäyrää otattamassa. Oli muuten tosi pirteä sää kun lähdin liikenteeseen kahdeksan aikaan... Olisin mieluusti halunnut ottaa kuvan itsestäni blogia varten kun olin kumimyssy päässä ja antureilla kuorrutettu, mutta en kehdannut pyytää hoitajalta kameraani. Kuvaus meni ihan iisisti siihen asti kunnes piti katsella vilkkuvia valoja. Hui kauhistus, millainen olo mulle tuli, mutta onneksi selvisin siitä "normaalilla" päänsäryllä ilman migreeniä. Saan EEG:n tulokset vasta marraskuussa magneettikuvauksen jälkeen kun tapaan neurologin.

Viime vuosina olen kiertänyt urakalla Stadin sairaaloita, mutta Laakson sairaalassa kävin nyt vasta ekan kerran. Aulassa oli taideteos, joka muodosti valojen kanssa kivan kokonaisuuden ja sai aikaan varjojen leikkiä. Valot ja varjot eivät valitettavasti pääse oikeuksiinsa kuvissani.



Lisää taidetta löytyi seinältä.


Kahvion tiloissa oli valokuvaaja Reijo Tuomolan näyttely. Kuvat näyttivät ensin aivan maalauksilta, sillä ne oli painettu erikoiskankaalle. Itse kuvaajakin sattui tulemaan paikalle ja sain vaihtaa hänen kanssaan muutaman sanan mm. kuvien käsittelystä. Upeita kuvia, käykää ihmeessä tutustumassa. Näyttely on avoinna 19.11. asti ja lisäksi siellä on kilpailu, jossa voi voittaa itselleen Havis Amanda- kuvan.



Tuo alempi kuva on yksi suosikeistani näyttelystä.

Aurinko paistoi kauniisti kun pääsin ulos sairaalasta ja oli ihan pakko ottaa muutama kuva matkalla ratikkapysäkille. Voisiko joku kertoa mulle mitä nämä pallerot oikein ovat, kiitos! Niitä kasvoi usemmassa isossa puussa ja ne olivat aika hauskan näköisiä. Olisivatko ne kastanjoita?




Kadun varteen oli pysäköity komea ja hienosti laitettu Manta.


Syksyn värejä löytyi jo vähän.





Viime yönä nukuin vain 4 tuntia, joten sairaalasta himaan päästyäni olin ihan tasaraha ja otin parin tunnin tirsat. Olisin voinut nukkua vaikka kuinka pitkään, mutta sitten olisin taas sekoittanut vähäisenkin unirytmini lopullisesti. Ikken päästyä duunista käväisimme keskustassa ja kiersin kaikki kirjakaupat Simon kirjaa etsien, mutta turhaan. Levykauppa Äxsässä kirja olisi varmaan ollut, mutta nidottuna versiona ja mä haluan siitä kovakantisen painoksen. No, ei reissu ihan hukkaan mennyt, sillä kehitin itse itselleni uuden taidekuvausprojektin, jonka aion lisätä tänne kunhan saan siitä hieman lisää kuvia.

Kävelin keskustassa ympäriinsä ja meinasin paleltua pystyyn. Vaatetukseni taisi olla liian heppoinen siihen hurjaan blosikseen, joka keskustassa myllersi. Päädyin viimein eduskuntatalolle ja huomasin jotain tuttua kadun nimessä. No, tämän lähemmäs Simon kirjaa en tänään päässyt - julkkarit olivat ravintola Backstagessa Pohjoisella Rautatiekadulla...



*SNIIF* ;)

Nyt painelen Höyhensaarille :) Hyvää yötä ja huomenta!


1 kommentti:

  1. Musta tuntuu että mä just oon käynyt sun blogissa, mutta täällähän on hirveesti uutta lukemista ja kuvia,... tuntuu että kyselin tyhmiä ja en ollut kärryillä kun moniin muutaman päivän asioihin on täällä ollut kirjoitettuna vastaus :)

    Minä ihmettelin Meikkuun kädellessä noita samoja pallukoita jalkakäytävillä ja tulin siihen tulokseen että ne ovat kastanjoita...

    VastaaPoista