keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Karhuja Senaatintorilla

Eilen oli myös aivan ihana aurinkoinen syyssää, enkä malttanut jäädä himaan siivoamaan vaan lähdin liikenteeseen. Päädyin Senaatintorille kuvaamaan YK:n karhuja. Ennen kun olin nähnyt yhtään karhua ajattelin ottavani vain pari kuvaa böogiani varten. Hah, kun näin karhut niin homma lähti heti lapasesta ja puolen tunnin aikana napsin yli 100 kuvaa. Karhut olivat toinen toistaan hienompia ja niissä oli hurjasti kauniita yksityiskohtia. Ne ovat Senaatontorilla 26.10. asti ja voi olla, että joudun kuvaamaan niitä vielä muutaman kerran kun eilen kiersin vain muutaman nallen takaa ja niiden takapuolissakin oli kaikkea kivaa :) Tässä teille nalleja, olkaa hyvä! Menin heti parin ekan karhun jälkeen maissa sekaisin, joten älkää vaan kysykö mikä nalle edusti mitäkin maata. Muutamassa oli fiksusti maalattu maan nimikin ja se helpottaa tunnistamista kuvista.




Irlannin nallen tunnistaa helposti ja se oli selvästi yksi suosituimmista kuvattavista.




















Moldovan karhu oli maalattu hauskasti sarjakuvamaisella tyylillä ja se erottui joukosta edukseen.










Ruotsin nalle taisi olla menossa talviunille kun sillä näytti oleva yöpaita päällään :)





Valitettavasti Suomen karhu ei ollut parhaasta päästä maalauksineen, mutta oli siellä toisaalta vielä oudompiakin maalauksia...


























Myös Einstein oli saanut oman karhun ja komea nalle se olikin :)







Senaatintorilla oli kaikkiaan 142 eri maiden karhua ja ihan kaikkia en niistä sentään kuvannut yksitellen. Mun piti kiivetä Tuomiokirkon rappusille, jotta sain kaikki nallet kuviin.





Yleiskuvien jälkeen kuvasin muutaman nallen takapuolelta.



Tässä Suomen karhun takaosa.









Tällä nallella oli kivan värikäs peppu :)







Tästä kulmasta näyttää ihan siltä kuin nallet tanssisivat piiritanssia torilla :)


Käykää ihmeessä katsomassa karhuja jos teillä on suinkin siihen tilaisuus. Mä ainakin aion vierailla otsojen luona ahkerasti :)

Kävelin Aleksia pitkin ratikkapysäkille ja huomasin, että Kluuvin työmaa-aitaan oli tehty kivoja taideteoksia. Aita näytti maalausten kanssa tosi hyvältä :)



Tämä maalaus oli suosikkini :)


Tällainen mainonta pysäyttää mut aina.


Erityisesti mainoksen yksityiskohdat olivat erittäin puhuttelevia :)


No, pers'aukisena mun oli kuitenkin helppo vastustaa mainoksen kutsua...

Myös Stockan työmaa-aita oli saanut kuvitusta.



Vein viimeiset kolikkoni Kolmen Sepän patsaan luona partioiville sotilaspojille Sotainvalidien syyskeräykseen.


Nyt mun pitäisi olla jo nukkumassa, sillä parina seuraavana aamuna mun on herättävä kukonlaulun aikaan. Huomenna pitäisi olla heti aamusta jonottamassa Meikun labraan ja sen jälkeen menen osastolle tiputukseen. Jostain syystä mua ei kuitenkaan nukuta yhtään. Vaikuttaisikohan siihen se, että otimme Ikken kanssa illalla vahingossa lähes neljän tunnin tirsat? Kumpikaan meistä ei laittanut herätystä päälle ja ilmeisesti olimmme hieman väsyneitä. Meille tuli ihan kiire keskustan apteekkiin ja ruokakauppaan. Mun piti ottaa lainarahaa, jotta sain lääkkeeni maksettua, sillä kuntoutustuesta ei ole vielä kuulunut mitään. Nyt on hyvä olla p.a. ja ilman postimerkkejä. On mulla sentään vielä 5 postimerkiä, joista kaksi menee kuukauden voittajien kortteihin ja kolme säästän hätätapauksia varten. Tänään tuli kyllä jo vieroitusoireita kun en kirjoittanut yhtään korttia. No, sain päivällä jopa pyyhittyä pölyt kahdesta kirjahyllystä :) Ei niitä enää montaa ole pyyhittävänä, joten saan ehkä ne kondikseen ennen sunnuntaisia Tupperware-kutsujani - tai sitten en. Toivottavasti kenelläkään vieraista ei ole pahaa pölyallergiaa...

Nyt nappaan kirjan mukaani ja menen punkkaan odottelemaan nukkumatin saapumista :)

2 kommenttia:

  1. Todella hienoja karhuja! Mihin YK-juttuun nuo liittyy? Toivottavasti pysyvät vaan ehjinä, ettei kukaan mene ja hajoita noita yön pimeinä tunteina.

    VastaaPoista
  2. Minäkin näin karhut, olin Senaatintorilla näyttelyn avajaisten aikaan. Tässä lisätietoa näistä nalleista: http://fi.wikipedia.org/wiki/United_Buddy_Bears

    VastaaPoista