maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhannus meni jo...

Siinähän se meni Jussikin, melkein kuin mikä tahansa viikonloppu... Tai no joo, tulihan sitä sentään käytyä kokolla. Kävimme Kaivopuistossa Ravintola Ursulan kokkoa ihailemassa. Kokkoa oli mainostettu lehdessä Kaivopuiston komeimmaksi - hmmm, eipä Kaivarissa tainnut muita kokkoja ollakaan :D Emme olleet ainoita, jotka suunnistivat kohti Ursulan kokkoa Juhannusaattona klo.23, sillä paikalla oli varovaisesti arvioiden ainakin parisataa Juhannuksen viettäjää. Oli tosi vaikeaa löytää parkkipaikkaa ja autoja mateli letkassa kokkopaikan ohi. Tässä pari kuvaa Ursulan rannasta...






Emme muistaneet ostaa edes mansikoita Juhannukseksi *nolo*, mutta uusia perununoita sentään söimme joka päivä.

Juhannuspäivänä sää näytti ankealta ja tienoo kovin hiljaiselta.




Iltapäivällä sade lakkasi ja lähdimme keskustaan. Olen viettänyt ainakin kolme viimeistä Jussia täällä kaupungissa ja Juhannuspäivän perinteisiin kuuluu kaupunkikävely kamera kaulassa. Keskustassa oli nytkin mukavan rauhallista ja liikennettä oli tosi vähän, mutta olimme liian myöhään liikkeellä ja ihmisiä oli jo lähes kaikkialla. Suurin osa porukasta näytti olevan turisteja, jotka ihmettelivät miksi kaupunki oli suljettu. Vain pari kauppaa asematunnelissa oli auki - ja kaikki lempparikahvilanikin olivat kiinni. Kuvasin aluksi puolityhjää kaupunkia, mutta se ei innostanut mua enää kuten parina aiempana vuonna, joten houkuttelin Ikken kiertämään reittiä kanssani. Aluksi sanoin, että kävisimme vain parissa ekassa kohteessa, mutta lopulta kiersimme reitin kahta viimeistä kohdetta lukuunottamatta kokonaan. Mun täytyy vielä ennen tänne päivittämistä käydä kahdessa viimeisessä kohteessa ja uudelleen reitin toisessa kohteessa, johon emme päässeet Juhannuksena.

Tässä kuvia melko autiosta kaupungista Juhannuspäivänä 2011 :)








Eilinen meni kotona lepäillessä ja kuvatiedostoja järjestellen. Valkkasin myös myytävää keskiviikon Kirjamarkkinoille Kallion kirjastoon ja kirjoja sekä cd- levyjä löytyi poistettavaksi ihan mukavasti. Leivoin raparperipiirakan klo.21 jälkeen - mulla oli tarkoitus tehdä se jo Juhannukseksi, mutta aina se unohtui. No, kesän eka piirakka maistui taivaalliselta vaniljakastikkeen kanssa ja herkuttelimme sillä myöhään eilen illalla :)

Tänään jouduin heräämään ajoissa, mutta huomasin sen tarkoittavan sitä että siten ehdin ottamaan useammat tirsat ;) Huoltoliikkeestä tuli nuori kaveri asentamaan läppäriini turvaohjelmaa klo.10 jälkeen ja noin tunnissa homma oli valmis. Tunnin kotikäynti ja 60 euroa, kiitos! No, nyt turvaohjelma ainakin pelittää ja nettitikkukin toimii kunnolla... Huoltohemmon käynnin jälkeen kirjoittelin kortteja ja otin pienet torkut. Ikken päästyä duunista kävimme viemässä viisi isoa kirjakassia kirjastoon kirppistä varten ja käväisimme myös kaupassa. Himassa surffailin netissä, keitin lattea - ja köllähdin tirsoille. Nukuin melkein kolme tuntia ihan taju kankaalla. Huomenna soitan lekurille ja anelen tiputusta - kuumekin seikkailee taas pilvissä ja kaikki vapaa- aika menee nukkumiseen...

Höh, mun pitää varmaan perustaa joku rinnakaisblogi näitä höpöttelyjäni varten, jotta voin pitää tämän blogin pelkästään reittien päivittämistä varten... Mikä olisi hyvä otsikko? Sunnuntaikävelijän höpötyksiä? Täytyypä laittaa mietintämyssy yöksi päähän... Ehdotuksia saa laittaa :) Tässäkään bloggauksessa ei taida olla päätä, eikä häntää - taidan hipsiä Höyhensaarille...

Sii juu suun :)

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Kuumia ja mukavia viikonloppuja :)

Pitäisikö mun laittaa kaikki kuvani tänne isompina vai onko nykyinen koko riittävä? Joudun aina pienentämään kuvani lelumatkailijoiden sivustolle ja käytän siellä samaa kokoa kuin täälläkin, mutta siellä on rajoitus kuvien koosta ja täällä ei... Mitäs mieltä olette?

No joo, ajattekin sitten laittaa tännekin juttua parista viime viikonlopusta kun olen kerran säästänyt kuvia blogiani varten :) Jupinani saa rauhassa jättää väliin jos ei kiinnosta niin kuin tähänkin asti ;)

Lauantaina 6.6. olimme VeikkausFestareilla Kaisaniemessä. Tällä kerralla saimme sinne oikein VIP- liput :) VIP- lipuilla pääsimme sisälle 1,5 tuntia ennen muita ja meillä oli omassa teltassamme tarjoilua sekä ohjelmaa ennen varsinaisten festareiden alkua. Oli tautisen kuuma päivä ja kun astelimme punaista mattoa pitkin telttaan siellä meinasi läkähtyä. Teltassa ei ollut kuin oviaukko avoinna ja ilma ei vaihtunut siellä yhtään. Tervetuliaismaljojen jälkeen ryntäsimme heti ulos ja onneksi teltasta ruvettiin samalla aukomaan lisää luukkuja. Kuohuviinilasillisten jälkeen pääsimme buffet- pöydän kimppuun, namskis!












Herkuttelun jälkeen meitä viihdytti upea The Giant Leap duo - Sebu (Sebastian Rejman) on niin ihqu ;) 


Festareilla oli muutenkin ihan hyvä musiikkitarjonta.





Päälavan lisäksi siellä oli myös ulkolava ja siellä esiintyjistä etenkin Palava teki muhun vaikutuksen. Olisikohan sillä merkitystä että bändi on kotoisin Pohjanmaalta? ;)








Palavan cd meni heti hankintalistalle - saan ostettua sen varmaan heinäkuun eka päivä :)

Festareiden viimeinen esiintyjä oli Sunrise Avenue. Kuuntelimme sitä muutaman biisin ajan, mutta vaikka meillä oli käytössämme korvatulpat niin silti musiikki tuntui tulevan liian kovaa. Luovutimme ja poistuimme kohti kotia.


Oli mukava ja kuuma festaripäivä. Parasta päivässä oli ystävien tapaaminen ja yhdessä rupattelu - hyvä musiikki, upeat esiintyjät ja buffet olivat siihen loistava bonus :D

Sunnuntaina 7.6. löysäilimme ja lepäilimme rankkojen festareiden jälkeen muutaman tunnin iltapäivällä ja sitten oli vuorossa Radio Aallon Helsinki- päivän konsertti Suvilahdessa. Päivä oli yhtä kuuma kuin edellinenkin ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Meidän oli alunperin tarkoitus lähteä Suvilahteen jo heti puolenpäivän jälkeen, mutta näimme edellisenä päivänä jo Happoradion ja Sunrise Avenuen, joten meillä ei ollut mitään kiirettä keikkapaikalle sunnuntaina. En ollut aiemmin käynyt Suvilahdessa, mutta sinne oli menossa niin paljon porukkaa ettei ollut pelkoa eksymisestä. Heti portin jälkeen tapasimme crossarikaverini Femmien Porista. Vaihdoin Fempan kanssa kuulumisia ja Ikke istuskeli pitkästyneenä kivellä kuuloetäisyyden ulkopuolella...

Kiersimme kimpassa koko alueen ja koska olin siellä ekan kerran niin kuvattavaa tietysti riitti :)





Ei kovin houkutteleva ravintolan nimi hellepäivänä...







Menimme Suvilahteen VHB:n keikkaa varten ja keikka oli tietysti upea, kuten aina :) Olimme kaukana lavasta ja keikan loppuvaiheessa paikalleen jymähtänyt kamerapuomi hieman häiritsi nautintoa, mutta onneksi screeniltä sentään näkyi ja musiikki kuului kuitenkin hyvin.



Oli ihan tautisen kuuma ja olimme väsyksissä, joten päätimme lähteä himaan VHB:n keikan jälkeen. Jenni Vartiaista olisi ollut mukava kuunnella, mutta Jennin keikkaan oli vielä useita tunteja, joten poistuimme paikalta kotiin lepäämään.

Seuraavaksi kuvia ja mielenkiintoisia juttuja viikolta kahden kuuman viikonlopun välistä :)

Tykkään näistä pysäkkimainoksista, jotka eroavat jotenkin tavallisista mainoksista. Steissin pysäkeillä on aiemmin ollut mm. Karhun mainos, jossa oli mukana karhun mörinää - oli aina kiva katsella ihmisten ilmeitä heidän kuullessaan mörinää selkänsä takaa ekan kerran :D Tällä kertaa Bilar- mainos oli kivan pysäyttävä :)



Suru- uutisiakin tuli - Postitalon Wäinölä eli Wayne's Coffee oli lopettanut toimintansa, eikä tilalle ole ilmeisesti tulossa edes uutta kahvilaa :( Siinä meni meiltä crossareilta tuttu ja turvallinen miittipaikka :( Siellä on tullut istuttua tunti jos toinenkin ja aina mukavassa seurassa... *SNIIF!!!*





Tämä söötti kahviauto on parkissa Lasipalatsin vieressä ja siitä saa todella hyvää lattea. Autokahvila on avoinna 24/7 eli jos keskellä yötä iskee hurja kahvinhimo niin sinne vaan :)



Tämän valtavan nosturin touhuja ihmettelimme yhtenä iltana keittiömme ikkunasta. Emme huomanneet missä vaiheessa nosturi oli siihen ilmestynyt, mutta n. vartin työn jälkeen sen purkamisessa näytti menevän useampi tunti.



Perustin Naamakirjaan We want Starbucks to Finland- ryhmän. Olen vakaasti sitä mieltä, että Starbucks menestyisi myös Suomessa, vaikka täällä onkin jo vahvat Robert's Coffee- ja Wayne's Coffee- ketjut. Kahviloita ei voi olla koskaan liikaa - jos olet samaa mieltä niin käy liittymässä ryhmääni :)


Perjantaina 16.6. Lasipalatsin aukiolla oli leiriintynyt Lidl on Tour. Paikalla oli myös Lidlin GrilliMaisteri- kisan osakilpailuja - ja huumaavat grilliherkkujen tuoksut. Lidl jakoi maistiaisia ilmaiseksi ja tuli tietysti rohmuttua kaikenlaista, sillä kaikki ilmainen on aina tervetullutta :)






Päivän saalista kelpasi ihailla himassa - meillä oli mm. useampi Lidlin Colapullo (2 ltr/plo) ja pillimehujakin löytyy kävelyreittejä vatren :)



Perjantaina pääsi ihailemaan myös kunnon sonnia Lasipalatsin eteen maatilatorin edustalla - ja paikalla oli ihan karjapaimeniakin, joita katseli kyllä mieluummin kuin sonnia ;)




Helteellä maistuu jäälatte, jonka voi näppärästi ottaa mukaan vaikka ratikkaan :)


Kävimme Lidlin tilaisuudessa myös lauantaina samalla kun haimme mulle espressonappeja ja makusiirappia Stockalta. Tässä vaiheessa voin tunnustaa, että jäälatte Pina Colada- siirapilla maistuu hmmmm, melko erikoiselta, mutta ainahan voin käyttää sen siirapin vaikka makusoodan tekemiseen :)

Sunnuntaina 18.6. oli vuorossa Muotibloggareiden kirppis Forumin Kukontorilla. Kävin siellä moikkaamassa More To Loven Mimmiä ja Peppiä - ja ostin heiltä kauniin hopeanvärisen rannerenkaan. Peppi oli aiemmin viikolla vinkannut mulle Forumin Glitteristä löytyvistä suurista kirsikkakorviksista ja kävin heti silloin hakemassa sellaiset itselleni. Mulla oli sellaiset jo aikaisemmin, mutta valitettavasti toinen korviksista hävisi, enkä viitsinyt pitää vain toista. Nyt niitä oli tauon jälkeen taas myynnissä ja mulla on ihanat uudet lempparikorvikset, joita pidän lähes päivittäin :) Hmmm, taisin taas eksyä hieman aiheesta... Kirppiksellä oli hurjasti porukkaa ja oli tosi vaikeaa päästä lähelle myyntipöytiä katselemaan.



Mimmi ja Peppi


Himoitsin muotisuunnittelija Antti Asplundin suunnittelemia pinkkejä ristikoruja, mutta 20 euron hinta sai nopeasti himoni hillittyä...


Kirppiksellä esiintyi Jonna ja myöhemmin siellä jaettiin Vitamin Water- pulloja :)



Tässä vielä kaikille aiheellinen varoitus. Suomen kesän sää on niin vaihtelevaa...


Sii juu suun :)