keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Startti 30.6.2010





Iltapäivällä tein kotona ison latten kookossiirapilla maustettuna ja otin sen mukaani. Ajelin 9- ratikalla keskustaan ja ensimmäisenä suuntasin Kaivopihan Tiimariin. Ai miksikö? No, tietysti menin sitä söpöä muistikirjaa etsimään :) Tiimarista ei yllättäen löytynyt sopivaa, joten marssin sisään Suomalaiseen Kirjakauppaan. Sieltä löytyi pehmeäkantinen pinkki muistikirja ja se maksoi vain 2 euroa - se lähti siis mukaani. Tarpeeksi kivaa uutta kynää ei löytynyt, mutta käytän toistaiseksi vanhoja kyniäni.

Olin katsonut kotona netistä, että Suuri Kuu- kirjakerhokaupassa saattaisi olla Pauli Jokisen kirja ja seuraavaksi astelin sinne. Kirjaa ei ollut siellä, mutta voisin kuulema tilata sen netin kautta myymälään. No, nyt olin jo tarpeeksi hikinen - tänään oli kesän toistaiseksi kuumin päivä - ja pistäydyin jäälattelle (3,9 €) suosikkipaikkaani Stockan Robert'sin terassille. En ole mikään aurinkoihminen ja tiedän että Stockan terassille aurinko alkaa paistaa vasta klo.15.30 jälkeen, joten se on täydellinen paikka mulle. Kaivoin muistikirjan kassistani ja kirjoittelin tärkeän näköisenä ylös mieleeni juolahtaneita seikkoja. Kirjoitin myös kortin, jolla osallistuin Sisu- kilpailuun - palkintona festarilippuja :)

Latte- tauon jälkeen siirryin b- suunnitelmaani ja menin Postitalon kirjastoon. Kysyin kirjaston tädiltä Sunnuntaikävelyllä Helsingissä- kirjaa ja täti tarkisti tilanteen koneelta. Aluksi hän ilmoitti, että kirja löytyy kahdesta kirjastosta hyllyltä, joten voisin saada sen varaamalla nopeasti lainaksi. Tarkempi tutkinta osoitti viimein optimismin liian aikaiseksi - kirjaa löytyy Stadin kirjastoista 55 kappaletta ja jouduin varauslistalla sijalle 156, ei hyvältä vaikuttanut.

No, halusin nähdä edes vilauksen kirjasta. Entäs jos oli tehnyt liian nopeita johtopäätöksiä ja höyrähtänyt tähän juttuun vaikka en tiennyt miltä kirja vaikuttaa... Menin Sokokselle ja matkalla kirjaosastolle hiplasin alennusmyynnissä olevia laukkuja. Ei löytynyt onneksi yhtään, joka olisi huutanut nimeäni tai tuntunut just mun laukultani :) Kirjaosastolla löysin Pauli Jokisen kirjan yllättävän helposti ja koin riemastuttavan hetken kun otin sellaisen ekan kerran käteeni. Selailin kirjaa ja tiesin olleeni oikeassa - tästä tulee mun juttuni :) ; Meinasin lentää persaukselleni kun näin kirjan hinnan, 27,90 €, huh! Suuresta Kuusta saisin sen 7 euroa halvemmalla. Poistuin Sokokselta laukkuosaston kautta, mutta en vieläkään nähnyt tulevaa laukkuani...

Olin kuitenkin päivääni tyytyväinen ja päätin palkita itseni kirjalla. Sokoksella näin Jouni Hynysen Kesämies- kirjan hintaan 9,95 €, mutta olin jo keskustaan tullessani bongannut samaisen opuksen Kaivopihalta Rosebudin pihakojusta hintaan 5 €. Koukkasin Kaivopihalta kirjan mukaani ja hyppäsin (hah, siis könysin) ratikkaan ja ajelin kotiin. Totesin parin sivun jälkeen ettei Kesämies ole ratikassa tai muutenkaan julkisella paikalla luettava kirja; kanssamatkustajat katselivat hitaasti leveää virnistelyäni :) Kesämiehen saan mukavasti kiertoon kunhan saan sen luettua. Tiedän ainakin yhden ystäväni kaipailevan kesämiehiä, joten piakkoin hän saanee postia Helposti- kuoressa :)

Himassa netti ei ollut yhteistyöhaluinen ja mulla meni useampikin rööki hermosavuina. Yhteys hidasteli ja pätki useasti, tietysti heti kun olisin oikein kipeästi nettiyhteyttä kaivannut. Viimein pääsin suuren Kuun nettisivuille, mutta tilaamisesta ei tullut mitään. Vartin turhan yrittämisen jälkeen luovutin. Käyn huomenna katsomassa mihin hintaan kirjaa myydään Suomalaisessa ja Akateemisessa kirjakaupoissa. Huomenna on 1. päivä ja kuntoutustukirahani saapuvat, jesh :)